TECHTech&IT

SUA a eliminat legile de Net Neutrality

Pe parcursul zilei de ieri a avut loc votul final în cadrul Comisiei Federale de Comunicații a SUA în ceea ce privește păstrarea sau eliminarea legilor de neutralitate a internetului (Net Neutrality) care au fost puse în vigoare în 2015.

Votul a fost pentru îndepărtarea lor, așa că în acest moment SUA nu mai are nici un fel de legislație care să împiedice companiile de telecomunicații să manipuleze traficul de internet. Argumentele membrilor comisiei care au votat pentru eliminarea legilor au fost că internetul a reușit să se dezvolte foarte bine înainte acestor legi, că directivele impuse de guvern nu vor face decât să încetinească progresul și că nu existau suficiente incidente care să fi necesitat impunerea acestui gen de legi în primul rând… asta deși au fost numeroase incidente care să valideze existența legilor, în trecut un provider de internet blocând până și protocoalele de comunicare prin voce prin internet pentru că lumea renunța la serviciile sale de telefonie în favoarea convorbirilor prin internet.

Membrii comisiei care au votat pentru păstrarea legilor susțin însă că internetul este acum pe moarte, iar organizațiile care militează pentru libertatea internetului au început demersul pentru a da în judecată comisia, din moment ce votul nu vine ca vreun răspuns la cererea publicului, cea mai mare majoritate a populației fiind în favoare legilor.

FCC promite însă că lucrurile vor continua ca până acum, asta deși undele companii din SUA deja au început să șteargă de pe paginile oficiale promisiunea că nu vor interfera cu traficul. Șeful comisiei, Ajit Pai, chiar a realizat clipul de mai jos pentru încerca să dea publicului speranța că nu se va schimba nimic.

https://youtu.be/79nQqqbrXxg

Concomitent, Harry Rodrigues, DJ-ul care a creat melodia de la finalul acelui clip, infamul Harlem Shake de care părea de parcă nu putea scăpa acum câțiva ani, anunță că îl va da în judecată pe Ajit Pai pentru folosirea melodiei fără voia sa.

[Ars Technica, The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

 1. Bun da daca puteti spune si ce insaemna net neutrality, ar fi bine deoarece sunt unii oameni care nu inteleg ce inseamna net neutrality, ar fi foarte bine daca ati explica mai bine, ca asa in mare parte nu prea se intelege mare lucru, ce sa inteleg, ca daca s-a eliminat acele legi, insaemna ca esti monitorizat mai bine ca nu inteleg, sau ca ai mai multa libertate, va rog frumos sa explicati mai bine pe viitor o stire sau un articol, deoarece lumea nu prea intelege la ce va referiti.

 2. Ti.a spus exact ce si cum. In caz ca tot nu intelegi ai google. Gasesti milioane de articole in diferite limbi.

  Si sa te fac sa intelegi : In caz ca in romania o sa se intample la fel RDS/upc te pot pune sa platesti doar sa intri pe facebook.

 3. Asta inseamna ca furnizorul de internet are posibilitatea de a bloca diferite site uri sau sa micsoreze viteza pe acestea daca asa vor ei, de asemenea pot bloca anumite siteuri daca nu platesti suplimentar un abonament

 4. Daca nu ma insel, se refera la faptul ca internetul trebuie tratat ca o utilitate, indiferent de uzul sau cantitatea de trafic, providerul de internet nu are dreptul sa ti limiteze sau ingradeasca accesul la unele site uri sau programe, de exemplu Netflix sau Skype, spre a si deservi scopuri sau interese personale. At&t si comcast , cele mai mari compani din sua vor astfel sa separe internetul pe pachete, de exemplu daca vrei doar facebook instagram twitter va fi un pret de baza , daca vrei sa asculti muzica pe spotify si youtibe va fi alt pachet, alti bani, Netflix sau streaming online, alt pachet, si gaming, alt pachet , care va mari in final pretul pentru multe persoane . In prezent, platesti x suma pentru tot, indiferent pentru ce il folosesti. Poate vor oferi si avantaje, de exempl8 persoane neinteresate de site uri sociale sau muzica? Gaming si streami g pot plati doar pachetul de baza si implicit mai putin decat in prezent.

 5. Cam tarziu, lol.
  Traficul pe net nu mai este tratat egal, ISP poate sa vanda acces prioritar la unlele site/uri servicii ( si ca sa convinga o firma care ofera un serviciu/site, sa cumpere acces, vor reduce viteza). ISP poate sa vanda acelasi acces si catre clienti. ISP poate si bloca total anumite siteuri. In concluzie se vor umple de bani fara sa ofere nimic in plus.
  For more info use teh Goagle

 6. EXEMPLU:

  Eu iti vand tie internet cu 30 de lei, dar iti zic din start, ca nu ai voie pe facebook, si nu ai voie pe youtube si nici pe Steam sa te joci.

  Asa ca daca vrei sa accesezi acele saituri/programe iti percep o taxa in plus de 10 lei pentru fiecare. Defapt ajungi sa dai 60 lei pe net.
  Dca asa vor americanii ca au bani prea multi, lasa-i sa plateasca serviciile independent… O sa ajunga sa plateasca de fiecare data cand merg la baie si se spala pe maini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button