Tech&ITMORE

Codecool: o școală cool de programare

Romaniei ii lipsesc peste 15.000 de specialisti IT

România are printre cei mai mulți ingineri per capita și depășește țări precum SUA, India, China sau Rusia. Cu toate acestea, statisticile arată că ne lipsesc anual peste 15,400 de profesioniști IT. Cum se poate acoperi acest lucru? In primul rand prin dublarea numărului de absolvenți în tehnologie, reconversia profesionala si reținerea și repatrierea talentului – prin roluri cu însemnătate și responsabilitate asupra proiectelor.

Codecool

Potentialul Bucurestiului in ceea ce priveste piata de IT este recunoscut, de aceea nu e de mirare ca tot mai multe companii isi deschid aici noi locatii. De exemplu, Codecool, dupa Ungaria si Polonia a deschis un campus in Romania in luna septembrie si se asteapta la peste 300 de studenti inca din primul an de functionare.

Codecool oferă angajatului modern o pregătire completă și complexă pentru ca acesta să facă față provocărilor pieței muncii din secolul XXI. Compania a revoluționat metodele tradiționale de training, care pe lângă formarea competențelor digitale, pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților de tip soft-skills cum sunt: soluționarea conflictelor, business-thinking și crearea unei culturi de feedback, toți factori cruciali în mediul actual de lucru. Prin metoda de studiu – Mastery based Learning – cursanții, ghidați de mentori bine pregătiți, aprofundează în ritm propriu limbaje de programare precum: Python, .NET, Java și Javascript, GIT, lucrul cu diferite baze de date prin metoda Agile pentru dezvoltarea de software, ca de exemplu, SCRUM. Pe lângă formarea competențelor digitale, start-up-ul de educație IT pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților de tip soft-skills cum sunt: soluționarea conflictelor, business-thinking și crearea unei culturi de feedback, toți factori cruciali în mediul actual de lucru. Cei care își doresc o carieră în IT sau o reconversie profesională se pot înscrie pe www.codecool.com/ro, achitarea cursurilor efectuându-se abia după ce cursanții se angajează în primul lor job de junior full-stack developer.

 

Conform unui studiu realizat de Codecool cu sprijinul Brainspotting privind lipsa de personal calificat in IT sunt de asemenea, extrem de importante cateva masuri atat in invatamant cat si la nivel de stat si companii.

  • Creșterea calității abilităților;
    • Adaptarea curriculei universitare; În România, cele 5 universități politehnice de top, 59 de universități de stat și 174 de universități private de formare a studenților în principalele specializări tehnice oferă doar 9.500 de absolvenți pe an, aproape 1/3 dintre ei în București;
    • Investiție la nivelul fiecărei organizații în upskilling;
    • Industria ar trebui să își asume o componentă socială – companiile au beneficiat și beneficiază de talent, în mare parte off-the-shelf;
  • Menținerea scutirii de taxe;

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button