TECH

Studiourile Ghibli intra in lumea virtuala

Hayao Miyazaki este unul dintre cei mai cunoscuti maestri ai animatiei japoneze, filmele realizate de acesta fiind venerate in anumite cercuri, fiind considerat un titan al animatiei nipone. Studiourile Ghibli, la carma carora se afla stimatul Miyazaki au produs nenumarata capodopere, din care putem aminti Neighbor TotoroSpirited Away, Princess Mononoke sau Porco Rosso. 

https://youtu.be/GUR3d5kXHWs

Totusi, conform lui Nick Pittom, un dezvoltator care in trecut a mai redat intr-un mediu virtual filmele lui Miyazaki, precum: My Neighbor Totoro sau Spirited Away. 

Clipurile VR functioneaza momentan daca intamplator ai cumparat un HTC Vive sau un Oculus Rift, facand parte dintr-o suita de scene realizate de Pittom. De fapt, face parte dintr-un pachet pe care cei interesati il pot accesa, The Meadow, scena din Howl’s Moving Castle recreata in VR fiind doar una dintre cele realizate de tanarul dezvoltator.

  • ‘The Bus Stop Scene’ – My Neighbor Totoro (1988)
  • ‘The Boiler Room’ – Spirited Away (2001)
  • ‘The Meadow’ – Howl’s Moving Castle (2004)

Este o experienta senzationala, mai ales daca esti fan al studiourilor Ghibli si al lui Miyazaki, clipurile, cu toate ca destul de scurte, reusesc sa capteze tot ceea ce inseamna universul creat de aceste studiouri legendare care au resuit sa ne bucure si intristeze in egala masura. Speram ca nimeni pe lumea asta nu o sa se apuce sa refaca in VR Grave of the Fireflies

Download ‘Ghibli VR’ Demos for HTC Vive and Oculus Rift

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button