MORE

Studiourile de film s-au extins intr-atat incat isi inchid propriile servicii… pentru piraterie!

Probabil ca s-ar putea cataloga ca prostie o astfel de stire, poate chiar tampenie in forma ei cea mai avansata. Dar realitatea trista si mai putin senzationala este ca studiourile de film s-au extins atat de mult incat isi inchid propiile servicii din cauza birocratiei. Au ajuns sa produca atata hartogarie, incat un studio precum Universal nu mai poate tine evidenta proiectelor in care sunt implicati. Iar aceasta realitate dovedeste o alta realitate cruda, faptul ca studiourile americane, indiferent ca discutam despre filme, muzica sau televiziune, reprezinta fosile intr-o era digitala, si cel mai probabil risca sa dispara ca si Kodak… subit!

Reporterii The Next Webcei care au descoperit povestea, s-au apucat sa caute prin takedown notices postate pe ChillingEffects.org, site care se ocupa cu catalogarea cererilor de DMCA publicate pe internet. Ceea ce reporterii au descoperit, au fost informatii stanjenitoare cu privire la felul in care aceste studiouri se canibalieaza. Universal Pictures France de exemplu a listat  urmatoarea adresa intr-o cerere de takedown, cauza fiind pirateria, adresa fiind (127.0.0.1:4001). Pentru cine nu stie retelistica, 127.0.0.1 este adresa statica a calculatorului tau, angajatul Universal Pictures France care a depus plangerea numindu-se pe sine un pirat care detine o copie ilegala a filmului Jurassic World. Google evident ca luat „in serios” gluma, dar credem noi ca nu s-au apucat sa impuna sanctiuni studioului… dar discutam despre Universal Pictures France, iar Google si Franta nu sunt doua subiecte pe care le stapanim. Este o posibilitate totusi.

Si acesta nu este singurul caz, sunt sute de astfel de cazuri in ultimii ani, studiourile incercand sa impiedice copiile ilegale sa ajunga pe torrenti, folosind PC-uri legate la reteaua locala, care in mod automat gasesc si surse interne in cautari, caz in care se intampla aceste „nefacute”. Ar rezolva mult mai repede problema daca ar folosi PC-uri legate… la alta conexiune decat cea interna 🙂

Articole asemanatoare

Back to top button