GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Studioul Obsidian Entertainment ar putea fi cumpărat de Microsoft

Seara trecută s-a ivit o veste prin presă care a provocat destul de multă spaimă printre fanii RPG-urilor. Studioul Obsidian Entertainment ar urma să fie cumpărat de către Microsoft.

Vestea vine de la trei persoane anonime care ar avea legături cu aceste companii. Sursele spun că nu este o chestiune de dacă Microsoft va cumpăra Obsidian, ci când, și că procesul este completat deja în proporție de 90%.

Sunt șanse foarte bune să nu fie un zvon nefondat, deoarece Microsoft a dezvăluit anul acesta la E3 achiziția unui număr mare de studiouri de jocuri. Nu de alta, dar fie le-a închis pe cele pe care le avea în anii trecuți, ca Ensemble, fie au evadat, ca Bungie. Compania nu prea mai are multe companii care să se ocupe cu dezvoltarea de titluri exclusive pentru Xbox One.

Obsidian Entertainment ar fi o alegere destul de bună, din moment ce au experiență destul de multă cu dezvoltarea de jocuri pentru console, chiar dacă în ultimii ani s-au concentrat pe proiecte de PC, adesea finanțate prin Kickstarter.

Achiziția ar fi benefică, pe termen scurt, pentru Obsidian, deoarece compania a tot avut probleme financiare. Nu tocmai pentru că jocurile lor nu s-ar fi vândut bine, ci pentru că cei de la conducere au luat decizii de-a dreptul nocive pentru companie și groaznice pentru angajați de-a lungul timpului. Câțiva dezvoltatori de renume ai companiei, precum Chris Avellone, chiar plecând de la studiou din cauza modului în care erau tratați angajații.

Sub tutela Microsoft, este posibil ca situația să se schimbe. Desigur, este vorba de Microsoft, așa că inevitabil studioul va fi măcinat, iar probabil la un moment va fi închis. Nu de alta, dar Microsoft are tendința să spună un lucru astăzi și săptămâna viitoare să facă opusul.

Momentan studioul Obsidian lucrează la un proiect nou, dezvoltat pentru Take Two de către creatorii lui Fallout. Dacă va fi cumpărat de către Microsoft, pare destul de probabil că dezvoltarea acestui joc va fi completat, un incident similar întâmplându-se și când a fost cumpărat Bungie. Atunci Microsoft chiar a ajutat la terminarea lui Oni pentru Take 2.

Vom afla pe parcursul următoarelor zile dacă zvonul se va adeveri.

[Kotaku]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button