PC&Consoles

Studioul care a dezvoltat Dirty Bomb a fost cumparat de un comerciant de gaini

Dezvolatorul jocurilor Gears of War 4, Dirty Bomb sau Wolfenstein: Enemy Territory, Splash Damage tocmai a fost cumparat de o companie care pana in 2015 vindea exclusiv carne de pui. 

Aceasta pratica nu este ceva nou in China, companii cu un capital destul de mare dorind sa isi diversifice capitalul si sa si intre pe piata occidentala, astfel accesand si economia acelor tari.

Pe de alta parte, ce legatura are un crescator de gaini cu un studio ce produce jocuri? Aparent, nici macar una, achizitia putand sa fie una de trofeu, cel mai probabil dictata de un fuerdaiun termen ce indica un copil de om bogat.

Compania se numeste Leyou, o companie care produse preparate din carne de pui pentru provincia Fujian din Republica Chineza.

Pentru a achizitona studioul, comerciantul de gaini a trebuit sa scoata din buzunare suma de 150 de milioane de dolari, platiti catre singurul detinator al studioului, Paul Wedgwood, plata care se va executa in decursul a trei ani. O suma destul de mare daca ne gandim ca studioul are doar 75 de angajati in sudul Londrei.

Totusi, sa nu uitam ca Dirty Bomb este un free to play shooter cu destul de mult succes, jocul plasandu-se in acest moment in primele 100 cele mai jucate titluri de pe Steam.

Exista si o speculatie care indica implicarea triadei chineze, dar se pare ca lucrurile nu sunt chiar atat de sumbre. Compania pana in 2015 s-a numit Sumpo Food Holdings, ca apoi sa isi schimbe numele in Leyou Technologies Holdings. Moment care a marcat si intrarea companiei pe piata de tehnologie, Leyou a cumparat 58% din Digital Extremes, ca pana la finalul anului compania achizitionata sa le aduca un indice de crestere pe segmentul de gaming de 70%, o crestere fulminanta intr-un singur an.

Cu alte cuvinte, este posibil ca Leyou Technologies Holdings sa devina urmatorul Tencent? Ramane de vazut!

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button