STIRI IT

Street Fighter 5 este groaznic in acest moment

Street Fighter 5 a fost lansat ieri pentru PC, si este intr-o stare care nu poate fi numita tocmai buna. Dimpotriva, unii ar numi jocul un amalgam de esec si groaza.

In mod paradoxal, jocul functioneaza absolut perfect la nivel tehnic, motorul grafic neavand vreun fel de stres chiar si pe sisteme echipate cu placi video modeste, ca un GTX750. Dar cam fiecare alt lucru din joc este in acest moment… ca sa folosesc un termen stiintific, varza.

O problema foarte mare este controlul. Cumva, desi este o portare a unui joc de Playstation 4, pe PC vine cu suport ca standard doar pentru Xinput, pentru controller-ul standard de Xbox 360 si Xbox One. Asta desi un joc precum Street Fighter 5 este cel mai bine jucat cu un fight stick. Pentru ca acest fel de dispozitive folosesc Direct Input, nu sunt direct compatibile si trebuie folosit software de emulare. Interfata jocului agraveaza problema controlului, pentru ca tot insista ca folosesti un controller de Xbox, indiferent ce dispozitiv de control ai atasat. Iar customizarea controlului este in sine cam deficitara.

Dar aceasta problema poate fi rezolvata cu ceva nervi tociti. Cea care nu poate fi sunt serverele. Desi jocul practic nu are un mod de singleplayer, acesta urmand sa fie adaugat pe parcursul urmatoarelor luni, si este in esenta mereu conectat la internet, cumva in 3 ore de joc in seara lansarii aveai noroc daca dadeai peste 3 oponenti. Iar din acestea doi garantat aveau probleme de lag, ducand la meciuri care nu functionau in conditii optime.

Yoshinori  Ono, producator executiv al seriei, si-a cerut iertare pentru problemele legate de servere si a promis ca vor fi rezolvate.

Cert este ca Street Fighter 5 nu prea se simte ca un joc final, avand mai mult aspectul unui Beta sau a unui joc de Early Access. Un fapt foarte dezamagitor, deoarece Capcom chiar a facut progres insemnat spre lansarea de portari pentru PC exceptionale, precum Dragon’s Dogma.

[Twitter]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button