TECH

Streamwatchr: Care e cea mai ascultata piesa de pe pamant ACUM?

Cand am scris eu articolul, adica undeva pe la ora 2, ora Romaniei, cea mai ascultata piesa de pe planeta era Somebody That I Used to Know – Gotye. O stiu! Am ascultat-o si eu! M-am mai linistit, avand in vedere, ca acum cateva ore cand m-am uitat pe Streamwatchr, am reusit sa gasesc o piesa cunoscuta abia pe pozitia 10, ceea ce m-a facut sa-mi dau seama ca sunt in urma rau la capitolul new entries.

Screen Shot 2015-10-20 at 11.14.51 PM

K, daca vrei sa stii ce muzica asculta lumea la ora X, in ziua Y, in cele patru zari si tari, de la est la vest, de la nord la sud, intra pe streamwatcher. Situl monitorizează Twitter-ul si afla in timp real care sunt artistii si melodiile cele mai populare de pe planeta.

Apasa butonul NOW si va fi momentul in care vei descoperi cele mai noi formatii de pe piata, de care nici nu ai auzit, dar care, pot fi the next big thing. HOT este un clasament bazat pe popularitatea reala a melodiilor si cantaretilor. WORLD poate fi folosit pentru a gasi cele mai populare hituri din fiecare tara.

Cat de pertinenta este aceasta analiza? Dupa numarul de date analizate, pare extrem de serioasa. Oamenii dau zilnic jumatate de milion de mesaje pe Twitter legate strict de muzica pe care o asculta. Streamwatchr descopera zilnic intre 200 si 300 de trupe noi.

Tehnologia din spatele Streamwatchr poate fi aplicată pentru a analiza modele de comportament si din jurul altor produse cum ar fi filme, tv, spectacole, alimente si lista poate continua. De fapt, Streamwatchr transformă conținutul din social media în semnale comportamentale. Poate intelege fluxul de informatii valabil online in timp real.

 

Articole asemanatoare

Back to top button