GamingPC&Consoles

Microsoft ar putea lansa în curând streaming device-ul Xbox pentru televizoare

La asta se alătură și o aplicație nativă pentru smart TV-uri

S-a scurs aproape un an de când Microsoft a confirmat că lucrează la consolidarea ecosistemului Xbox cu ajutorul unor jucării noi. Este vorba despre un dispozitiv de streaming dedicat, alături de o aplicație Xbox nativă pentru smart TV-uri. Compania nu a anunțat detalii suplimentare, dar unii insideri au făcut recent niște săpături și se pare că cele două produse ar putea fi lansate destul de curând.

Streaming device-ul ar trebui să le capteze atenția multora. Este posibil ca acesta să ia forma unui stick sau a unui puck pe care îl conectezi la monitor sau la televizor. Cu alte cuvinte, nu faci nimic altceva decât să legi un fel de Chromecast care îți va da posibilitatea să accesezi Xbox Game Pass Ultimate și să faci streaming la ce jocuri dorești. În plus, cică ai putea să folosești stick-ul inclusiv pentru vizionare de filme sau seriale.

Ce-i drept, mi se pare o idee interesantă și practică și tot ce pot să sper este că, odată cu lansarea acestuia, poate-poate, printr-o minune divină, Game Pass va deveni disponibil oficial și la noi în țară. Între timp, se spune că Microsoft colaborează cu Samsung în vederea dezvoltării unei aplicații Xbox pentru televizoarele producătorului. Nu este neapărat ceva surprinzător dacă ne aducem aminte că unele TV-uri Samsung actuale sunt compatibile cu servicii de streaming precum Google Stadia sau GeForce NOW.

Atât aplicația pentru televizoare, cât și streaming device-ul ar fi programate pentru lansare cam la anul. Acestea fac parte din Xbox Everywhere, strategia dezvoltată de Microsoft care face fix ce îi spune și numele: consolidarea și extinderea ecosistemului, pentru ca tot mai mulți utilizatori să profite de ceea ce oferă Xbox, indiferent dacă dețin sau nu un PC sau o consolă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button