Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Stocurile de NVIDIA RTX 3080 si RTX 3090 vor fi limitate pana in 2021

In urma unor lansari nu foarte reusite, seful NVIDIA a iesit in fata sa vorbeasca despre situatia stocurilor. Astfel, Jensen Huang a declarat ca cererea va intrece cu siguranta capacitatea de productie. Chiar daca pentru utilizatorii de rand este o veste proasta, in ochii producatorului, RTX 3080 si RTX 3090 au fost un real succes.

Daca visai sa-ti cumperi o astfel de placa video pana in Craciun, s-ar putea sa ai ghinion. Jensen a confirmat ca nu este vorba despre o problema cu linia de productie, ci cu cererea din partea publicului. Aparent, nici macar NVIDIA nu s-a asteptat sa aiba un asa succes cu RTX 3080 si RTX 3090, astfel compania este putin depasita de situatia actuala.

Cred ca cererea va depasi capacitatea noastra de productie pe acest an. Problema cu RTX 3080 si RTX 3090 este cererea, nu oferta. Cererea este mult, mult mai mare decat ne-am fi asteptat; si ne asteptam la numere mari. Orice retailer iti va putea spune ca un astfel de fenomen nu s-a mai intamplat in mai bine de zece ani. Ultima data cand a existat o cerere atat de mare vorbeam despre Windows 95 si Pentium. In acea perioada, toata lumea voia sa cumpere nebuniile astea. Este un fenomen cum n-am mai vazut in foarte multi ani si pur si simplu nu eram pregatiti pentru asa ceva. Chiar daca am fi stiut ca va exista aceasta cerere, nu cred ca era posibil sa producem atat de mult. Fortam linia de productie NVIDIA cat putem de tare. Rezultatele sunt bune si produsul se livreaza continuu, doar ca se vinde instantaneu. Apreciez foarte mult acest lucru si nu cred ca este o problema care trebuie rezolvata. Este mai de graba un fenomen demn de observat. Jensen Huang, CEO NVIDIA

Acum sunt curios doar cum va gestiona NVIDIA lansarea noii RTX 3070, mai ales ca a fost amanata cu doua saptamani. Ma gandesc ca situatia va fi similara, asta desigur, daca AMD nu va avea o lansare foarte puternica cu care sa reuseasca sa ia fata taberei verzi.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button