MORE

Stocare ultra-rapida de la Toshiba pe…microSD

Stocarea este una dintre putinele verigi slabe ramase, fie ca vorbim depre PC-uri sau dispozitive mobile. In cazul primelor, lucrurile sunt clare: hard-diskurile sunt ultimele componente cu elemente mecanice din structura computerului, si nici din punct de vedere al vitezelor de transfer nu mai tin pasul cu restul componentelor. In ceea ce priveste SSD-urile, sunt inca prea scumpe pentru a fi adoptate in masa, iar cele care sunt „affordable” au capacitati reduse de stocare pentru volumul enorm de informatie cu care suntem obisnuiti in ziua de astazi.

In ceea ce priveste dispozitivele mobile lucrurile stau ceva mai bine. Gasim la preturi acceptabile carduri de memorie suficient de rapide cat sa faca fata task-urilor gen fotografiere in rafala sau filmare FullHD (si chiar mai sus). Problema apare la dispozitivele de mici dimensiuni, gen smartphoneuri foarte performante (eventual cu posibilitati de filmare 4K) sau camere foto mirrorless cu capabilitati foarte ridicate de fotografiere in rafala si dimensiuni reduse, care in cele mai multe cazuri folosesc carduri microSD, cunoscute ca destul de lente. Problema pare insa sa-si fi gasit o rezolvare.

Toshiba tocmai a dezvaluit primele carduri microSD cu specificatii UHS-II, la fel de rapide ca si cardurile clasice SD „full factor”, si 8 ori mai rapide la scriere si de 3 ori la citire decat microSD-urile anterioare ale acestui producator. In aceste conditii filmatul 4K pe telefon nu ar mai trebui sa fie o problema, nici din punct de vedere al vitezei de scriere si nici al capacitatii de stocare.

Deocamdata Toshiba o oferit aceste micro-carduri in variante de 32 si 64 GB doar producatorilor de dispozitive mobile spre testare, dar cu siguranta ele vor ajunge in curand disponibile pe scara larga pentru utilizatori.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button