PCPC&Consoles

Casti Asus ROG Strix Fusion 300 Review – Gaming intensiv dar si muzica!

Piata a inceput in ultima vreme sa ofere din ce in ce mai multe casti 7.1. Plaja de produse din care un potential client poate alege este extrem de mare, preturile variind si ele in functie de materialele folosite, difuzoare si alte elemente. Asus ROG Strix Fusion 300 a ales o abrodare interesanta, incercand sa combine ce este mai bun in lumea digitala si cea analogica, fuzionand cele doua medii. Dovada si numele. Daca a reusit sau nu sa faca asta… va spunem imediat.

Fusion 300, inca de cum le-ai scos din cutie, dau impresia unui produs premium. De la cupe pana la banda de sustinere, plasticul ales are un finish placut, fiind combinat cu accentele aztece futuriste care predomina in design-ul seriei STRIX. Prima impresie este cat se poate de placuta putem spune, asta pana descoperi ca Asus au dorit cu aceste Fusion 300 o pereche de casti cat se poate de compacta. La prima vedere te-ai putea pacali ca sunt chiar wireless, aproape toate elementele fiind incorporate pe casca. De la microfon, pana la conectori, nu exista control periferic, aderand la un design cat mai minimalist. Microfonul se ascunde in cupe spre exemplu, butonul de mute fiind insasi actiunea de a ridica microfonul. Pe langa asta, mai gasim un singur buton pe casca si doi conectori, pozitionate pe fiecare casca in parte, unul Jack si unul MicroUSB. Cat mai simplu, asa cum am spus.

Noi am folosit timp de aproape o saptamana aceasta pereche de casti in conditii obisnuite. Au alternat intre birou si strada, dovedindu-se o pereche de casti destul de confortabila atat pentru ascultat muzica dar si indeajuns de buna cat sa iti permita un gaming cu amicii. Practic o pereche de casti destul de confortabila si aratoasa incat sa poti s-o folosesti fara jena in orice ocazie, element datorat in mare parte design-ului inspirat, in modul cu fir, puse pe cap, riscand sa intoarca niste priviri invidioase. Mai mult, nu este o pereche de casti grea, ceea ce aduce un plus la nivelul de confort, iar banda de sustinere este capitonata cu o banda elastica moale care indeparteaza orice neplacere la nivelul crestetului. Ce sa mai… sunt gandite bine la capitolul design si confort.

Dar cum se aud? Poate sa arate de milioane, daca sunetul este de cazan! In cazul acesta avem o relatie destul de pacatoasa cu Strix Fusion 300. O pereche de casti exceptionala pe USB, o pereche de casti de strada OK, acesta fiind si compromisul pe care Asus l-au facut in cazul de fata. Spunem asta pentru ca, in functie de conexiunea aleasa, discutam de doua perechi de casti diferite. Daca pe jack acestea functioneaza ca niste casti ca oricare altele, odata ce le-ai conectat pe USB, lucrurile se schimba. Acesta fiind si motivul pentru care ne-am decis sa le folosim si pe strada si la birou.

Fusion au fost gandite pentru toate ipostazele, astfel am ales sa le inceram atat pe PC, cat si pe telefon si console, pentru a testa versatilitatea atat de laudata de catre Asus. Conexiunea la console se face destul de usor, folosind un jack-ul audio, cam aceeasi mancare de peste ca si la telefonele mobile. Calitatea audio prin jack este buna, nu senzationala, multe dintre functiile avansate ale castii, precum 7.1 fiind disponbiile doar prin firul USB. Dar, daca esti ca noi si te indragostesti de o pereche de casti cu care poti sta pe cap doua ore, o sa intelegi de ca o sa te plimbi cu aceasi pereche dupa tine. Am facut asta cu Fusion 300.

In cazul Xbox One-ului si PS4-ului putem spune ca sunt o alegere mai mult decat buna, conexiunea asigurand calitate audio buna, foarte putine efecte de fundal si iti si mai acopera zgomotul din jurul tau datorita design-ului cupelor. Pe PC lucrurile se schimba dramatic.

Aici stralucesc Fusion 300, la propriu, pentru ca discutam despre o pereche de casti cu luminite. Aceasta pereche de Strix vine dotata cu doua LED-uri pe laterala, acestea oferind un plus de eleganta la birou, dar si … doar doua moduri de iluminare. Lucru pe care nu l-am inteles, dar poate pe viitor se adauga si niste LED-uri RGB sau macar mai multe moduri de iluminare intre respiratie si static. Dar trecand pe langa luminite si ajungand in inima problemei, Asus au implementat aici niste difuzoare de 50 de mm ASUS Essence Drivers, care se regasesc si pe seria Hi-Fi Xonar, dovada si pretul ridicat al acestei perechi de casti. Aceste boxe asigura un sunet placut, destul de echilibrat, cu toate ca egalizat pentru gaming in mod special, cu bass puternic, cu care te poti juca dupa intr-un egalizator. O sa se simta diferenta audio intre momentul in care treci de la 7.1 la Stereo, dar o sa si simti ca unele detalii audio, mai ales in CS GO si Ultimul COD WW2, se vor auzi mai distinct, precum pasii inamicilor.

In concluzie o preche de casti usor limitata in modul analog, dar care straluceste in zone precum confort si gaming. Ne-ar placea sa o punem la colt pentru aceste limitari, dar intelegem ca unele concesii trebuie facute pentru a avea un produs atat de compact. Includerea tuturor controalelor pe casca ne-a placut nespus, dar ne-ar placea o iteratie RGB pe viitor, poate una care sa includa si ceva optiuni pentru conexiunea analog pentru a imbogatii sunetul. In rest… unele dintre cele mai confortabile de gaming incercate anul acesta.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button