MORE

Steve Ballmer este nemultumit de Microsoft

Steve Ballmer a fost pentru mai bine de un deceniu CEO al companiei Microsoft, insa de un an sta pe tusa, ca un simplu actionar, fara sa mai dea declaratiile diverse care il faceau atat de popular cu presa. Asta se schimba astazi.

Ca urmare a ultimei conferinte cu investitorii, Ballmer a decis sa isi expuna parerea despre modul in care Microsoft reporteaza starea sa financiara, si nu-a avut cuvinte placute despre practicile companiei.

Mai exact, Ballmer a foslosit termenul „Bullshit” pentru a se referi la modul in care Microsoft a raportat venitul generat de vanzarea de hardware si de cea de serviciile cloud. In loc sa spuna exact care este starea acestor divizii, Microsoft a dezvaluit venitul ipotetic pe care l-ar fi facut daca nivelul curent de vanzari ar fi fost valabil pentru intregul an. Cam cum un magazin si-ar estima vanzarile anuale luand Black Friday ca fiind norma.

Ballmer mai este dezamagit si de abordarea pe care o are compania fata de Windows Phone. In locul ideii sustinuta de Satya Nadella, actualul CEO al companiei, prin care Windows 10 este o platforma universala, iar o aplicatie facuta pentru telefon va functiona si pe PC si pe Xbox, Ballmer tot insista ca singura strategie viabila este cea de a face Windows Phone sa ruleze aplicatii de Android. Un astfel de proiect chiar era in dezvoltare, numit Project Astoria, dar s-a renuntat la fara vreo explicatie concreta.

Fiind acum lipsit de putere in cadrul companiei, pare probabil ca declaratiile lui Ballmer nu vor influenta prea mult planurile curente pe care le are Microsoft.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button