PC&Consoles

Steelseries Sensei 310 + Rival 310 – Future classics!

Cand aduci in discutie periferice realizate de catre Steelseries, ajungi inevitabil la Rival si Sensei, doua serii legendare de soareci de razboi. Care, la drept vorbind, au dovedit de la o versiune la alta, ca pot oferi o alternativa de varf pentru batranul mouse de birou. Si nu mai pomenim despre preferintele variate ale gamerilor, care pot atinge cote absurde. Chiar si asa, Steelseries a reusit sa satisfaca un segment numeros de mofturosi.

In mod surprinzator, in cazul acestor doi soareci de razboi, Steelseries au ales sa incheie un parteneriat cu Pixart, unul dintre cei mai apreciati producatori de senzori pentru mousi, pentru aceste doua noi modele. Senzorul se numeste TrueMove3 si se pare ca se mandreste cu faptul ca este unul dintre cei mai precisi senzori din lume. Pixart au realizat impreuna cu Steelseries TrueMove3, senzorul fiind destinat mai mult segmentului esports, indraznim sa spunem, profesionist. Asta pentru ca atat Sensei 310, cat si Rival 310 au destule extra-optiuni comune, precum iluminare RGB, dar nu se arunca in cursa DPI-ului si nu incerca sa te convinga ca au reinventat roata. Strictul necesar, atat cat iti trebuie, dar cu hardware gandit de la zero sa functioneze cu o precizie de 1 la 1 sub capota. Asta a fost filozofia din spatele companiei de la inceput. Totusi au aderat cu aceste doua modele la tendintele pietii, incluzand ceea ce SteelSeries numeste Prism Lighting, care functioneaza tot in spectrul RGB. Simplu a mai insemnat si absenta unui cablu impletit, optandu-se pentru o protectie de cauciuc, care poate, sau nu, sa devina magnet pentru animalele de companie.

Sa incepem cu Rival 310, cel mai slim dintre cei doi mousi, acesta cantarind doar 88 de grame. Un mouse confortabil, pentru dreptaci, lat, gandit pentru confort, Rival 310 este unul dintre cei mai usori soareci esports tier. Sensei 310 pe de alta parte, vine cu un design ambidextru si propune doua seturi de butoane pe ambele margini ale sasiului. Steelseries si in acest caz, au resit sa mentina greutatea sub 100 de grame, Sensei 310 cantarind doar 92 de grame. Lucru care merita apreciat.

Rival 310 isi pastreaza mare parte din designul consacrat, dar slabeste putin, conformandu-se de aceasta data cerintelor pietii de esports pe care doreste sa o acceseze. In timpul jocului isi pastreaza acelasi grip caracteristic seriei, cu toate ca exista un mic disconfort in zona inchieturii, Steelseries umbland putin la lungima sasiului. Pe de alta parte, depinde mult de stilul tau de a tine un mouse, iar asta poate sa schimbe ecuatia. Sa nu uitam calitatea produsului, care pare extrem de bine inchegat, in momentul in care pui mana pe un Sensei sau un Rival, existand acel sentiment de premium.

Sensei 310 propune o alternativa stangacilor, celor care joaca MOBA-uri sau MMO-uri, fiind in egala masura un mouse ambidextru si o unealta versatila. Si in acest caz mouse-ul a mai dat jos cateva grame si functii. Cat mai simplu, cat mai aproape de strictul necesar si mai ales ergonomic. Spunem asta pentru ca am incercat Sensei 310 in jocuri precum Overwatch si nu am reusit sa activam butoanele de pe exteriorul sasiului, peste care stau de obicei degetul mic si inelarul.

Slava Pixelulului, Steelseries se gandesc la noi si ambii soareci vin cu 2 metri de cablu si deja uzualele switch-uri mecanice Omron, completand acel feeling premium de care aminteam mai devreme. Completam cu senzorul realizat special pentru acesti doi soareci de catre Pixart si intelegem de ce compania a ales sa puna un pret de peste 50 de euro bucata. Nu doar ca ofera una dintre cele mai bune alternative pentru profesionisti cand vine vorba de performanta bruta, dar sunt confortabili si de bine ganditi. Doi soareci pe care in anii urmtori ii veti aminti cu nostalgie 🙂

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Back to top button