SteelSeries Rival 700 Review – Un soarece de razboi personalizabil!
SteelSeries nu sunt tocmai un nume greu de identificat in piata de periferice de gaming, fiind de fapt chiar printre pionierii perifericelor destinate sporturilor electronice.
SteelSeries Rival 700 se doreste a fi cel mai puternic mouse de gaming din lume, punand in premiera la dispozitie un arsenal compus din ecran OLED configurabil si alerte tactile programabile, pentru a oferi in timp real informatii si notificari pe tot parcursul jocului. Daca aceste afirmatii sunt reale, ramane sa aflam impreuna.
Sunt cateva elemente care diferentiaza Rival 700 de restul soarecilor de razboi de pe piata, SteelSeries dorind sa ofere o experienta diferita fata de competitori. Astfel, producatorul a inclus cam tot ce a trecut prin capul echipei de design, de la un ecran OLED complet configurabil, alerte tactile, dar si ceva tehnologie in plus pentru a realiza un mouse de exceptie. Care din pacate… nu este chiar pentru toata lumea.
Rival 700 este un mouse cu o forma care s-ar putea sa nu convina oricui. Pe langa asta, discutam despre un mouse care depaseste greutatea de 100 de grame, lucru care il indeparteaza de aria de „soareci de eSports”, cu toate ca ar avea loc si acolo gratie dotarilor.
Problema cu Rival 700 este forma dedicata celor care practica stilul CLAW sau FingerTip. Un palmer se va simti usor nelalocul lui pe acest mouse. Un palmer se va putea insa obisnui, atat timp cat are o mana mai mare, altfel s-ar putea sa nu se simta tocmai confortabil din cauza formei spatelui mouseului. Dar, daca agreezi acest stil de a prinde mouse-ul, Rival 700 este o alegere senzationala.
Punand in balanta intreaga filozofie de design abordata pentru acest mouse, putem spune ca functioneaza perfect in acest context. Marginile cauciucate, butoanele mari si usor de indentificat cu degetul si forma generala pica bine in palma.
Ne-a placut enorm calitatea constructiei, SteelSeries Rival 700 fiind construit din materiale de cea mai buna calitate, pretul de cam 100 de euro fiind justificat din acest punct de vedere, fiindca este atat placut la atingere, dar iti da si un sentiment „militar”, rigid, bine inchegat, lucru pe care nu prea l-am mai intalnit la un mouse de la Logitech G502 incoace. Doar ca in cazul lui G502, nu poti detasa firul pentru a-l schimba in caz ca nu iti mai convine un cablu impletit.
Un alt lucru care are sa iti placa este ecranul OLED de pe laterala mouse-ului.
Pozitionat in partea stanga pe interior, ecranul OLED este gandit sa te tina informat si… distras in acelasi timp. Pentru ca oricat de multe stat countere si jucarii adiacente incluzi pe un mouse, in timpul unui joc acesta este inutil, atentia ta fiind la ecran, nu la display-ul de pe marginea soarecului. Totusi, acesta iti permite acces instant la: setari ale sensibilitatii, statistici din joc, butoane programate precum si la personalizarea ecranului cu numele tau sau cu logo-ul echipei.
Pe partea performantelor si a preciziei, SteelSeries nu s-au poticnit, dand publicului optiunea de a schimba senzorul daca este necesar, cu toate ca PixArt PMW3360 cu care vine echipat este unul dintre cei mai buni senzori de pe piata.
Cu un CPI de 16.000 si cu posibilitatea de a inregistra miscari de pana la 300 de inch pe secunda pana la o acceleratie de 50G, este in fruntea clasamentului cand vine vorba de senzori.
Cu toate astea, hardware bun fara un software adecvat nu inseamna nimic, iar SteelSeries se pare ca au invatat asta, ultima versiune de SteelSeries Engine, revizia cu numarul 3, lasandu-ne o impresie mai mult decat placuta. Pe langa faptul ca poti programa foarte usor functiile butoanelor, prin intermediul aplicatiei SteelSeries Engine 3, ai control direct asupra angle-snapping-ului si al acceleratiei, ceea ce il face un software gandit pentru cei care doresc si cel mai mic micron de performanta din mouse.
Tot din SteelSeries Engine 3 iti poti seta soarecul sa iti vibreze in mana atunci cand dai un headshot sau cand ai intreprins o anumita actiune in joc. Poti personaliza fiecare aspect al alertelor tactile, de la intensitatea vibratiei si pana la tiparul acesteia. In plus, poti defini alerte individuale pentru evenimente multiple: cronometru de cooldown, health status si un numar impresionant de alte optiuni. Este inca un briz-briz menit sa iti ia ochii, dar, folosit cum trebuie, mai ales intr-un meci de CS sau CoD, s-ar putea sa iti schimbe radical felul in care joci jocul, acea mica vibratie facand diferenta intre un glont tras si unul ramas pe teava. Iar in CS acest lucru este extrem de important.
Pana la urma, SteelSeries Rival 700, in ciuda formei, este unul dintre cei mai interesanti soareci de razboi cu care am dat nas in nas de cinci ani incoace. Trei oameni l-au incercat, trei pareri diferite, fiecare cu plusurile si minusurile sale. Parerea noastra, este un mouse extrem de bine gandit, care ar trebui la o urmatoare revizie sa mai slabeasca 30 de grame. In rest…
In rest, SteelSeries Rival 700 este un mouse care iti permite sa il editezi si sa il slefuiesti dupa cum iti trece tie prin cap.
Verdictul nostru este urmatorul: SteelSeries Rival 700 este un mouse senzational pentru cei mai multi dintre voi, dar mai ales pentru aceia care nu sunt multumiti de forma unui mouse traditional si doresc sa isi customizeze propriul soarec de razboi. Daca faci parte din aceasta din urma categorie, Rival 700 este cu sigurnata mouse-ul pe care il cauti. SteelSeries Rival 700 este disponibil la pc-coolers.ro, carora le multumim ca ni l-au pus la dispozitie pentru testare.
Design: | Senzor | Plusuri |
---|---|---|
Mouse mana dreapta Stil de Grip – Palm, Claw si Fingertip Numar de butoane: 7 (30 de milioane de apsari) Greutate: 135 de grame Inaltime 124.85mm Latime 68.46mm Adancime 41.97mm Lungime Cablu 1M/2M *impletit | Sensor: PixArt PMW3360 Tip: Optical CPI: 100 pana la 16,000 IPS: 300 Acceleratie: 50g Polling Rate: 1 ms (1000 Hz) | Sensor: PixArt PMW3360 Acceleratie: 50g Polling Rate: 1 ms (1000 Hz) Ecran OLED complet configurabil Optiunea de a printa bucati pentru mouse |