TECH

SteamVR Tracking 2.0 poate acoperi 100 de metri pătrați

După anunțul că va începe să licențieze toată tehnologia sa de realitate virtuală, Valve vine cu o nouă dezvăluire pentru cei care deja au licențiat tehnologia pentru stațiile sale de bază.

Compania a dezvăluit că a început să strângă cereri din partea companiilor interesate pentru stații de baza făcute cu standardul SteamVR Tracking 2.0. Acestea vor fi disponibile de anul viitor și prezintă câteva îmbunătățiri considerabile în ceea ce privește acuratețea, asta atât timp cât sunt folosite în tandem cu o cască de VR ce se folosește de senzorul TS4231 pe care Valve l-a recomandat încă din iunie.

Una din îmbunătățirile cele mai importante pe care le aduce SteamVR Tracking 2.0 este raza de acoperire. Prin folosirea unui sistem care combină patru stații de bază se poate crea o zonă de 100 de metri pătrați în care se poate desfășura o activitate de VR. Compania chiar lucrează la un mod prin care poate îngrămădi la un loc și mai multe stații de bază pentru a extinde zona și fidelitatea.

Poate că nu vi se pare prea relevant, având în vedere că nu prea își permite nimeni să rezerve 100 de metri pătrați din casă doar pentru VR, dar deschide drumul pentru săli de jocuri și alte utilizări ce dispun de suficient loc pentru a se folosi din plin de această inovație.

Valve mai lucrează și la un mod nou prin care stațiile pot fi prinse de tavan și de pereți, care ar putea ușura munca de instalare.

[Valve]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button