MORE

SteamSpy renunță la înlăturarea jocurilor din baza sa de date

SteamSpy este un serviciu foarte util care arată nenumărate informații colectate din API-ul Steam, fără nevoia de-a scormoni pe cont propriu printr-un ocean de date. Este o bază de date actualizată constant care indică tot ce ai vrea să știi despre jocurile de pe Steam. Iar de acum înainte va arăta acele informații despre toate jocurile, fără excepții.

Creatorul serviciului, Sergey Galyonkin, a dezvăluit că nu va mai onora cererile de a îndepărta jocuri din baza de date a SteamSpy și va inversa de îndată deciziile anterioare de a nu mai afișa informații pentru anumite jocuri. Acestea au fost Kerbal Space Program și jocurile făcute de Paradox și Techland.

Kerbal a fost primul joc înlăturat, la cerea producătorului care se temea pentru propria siguranță. Cei de la Squad au crezut că oameni cu intenții rele ar putea vedea informațiile de pe SteamSpy și vor ajunge la concluzia că studioul are bani, așa că vor încerca să îi jefuiască sau să îi răpească. Fiind vorba de o companie din Mexic, riscul este mai mare decât ați crede.

Paradox a cerut înlăturarea jocurilor după ce a devenit o companie cotată la piața bursieră, deoarece cifrele de pe SteamSpy, ce indică doar numărul de proprietari, nu și cifre de vânzări, ar putea oferi informații eronate posibililor investitori. Și după cum ne-a dovedit fiascoul de după Pokemon Go, investitorii sunt în mare parte cretini care nu sunt în stare să folosească Google. SteamSpy va afișa de acum înainte iarăși informațiile de la Paradox, deoarece ar fi tratament preferențial. Paradox tot ar fi putut să vadă informațiile de la competiția sa, dar propriile jocuri ar fi fost ascunse.

Partea cu Kerbal nu prea mai este valabilă acum, pentru că toată planeta știe că jocul a fost un succes fenomenal, și au fost răpiri până acum. Iar îndepărtarea mai multor jocuri va duce doar la scăderea utilității serviciului. În starea sa actuală, dacă un dezvoltator vrea să facă un joc, își poate forma o idee generală despre ce fel de piață ar putea avea folosind SteamSpy, și creatorul său speră ca așa să rămână.

[Techraptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button