GamingPC&Consoles

Steam stabilește un nou record de utilizatori conectați în același timp

Ieri se pare că a fost o duminică foarte leneșă în care lumea a stat mult acasă, întrucât Steam a stabilit un nou record de utilizatori conectați la severele platformei în același timp. Numărul record înregistrat a fost de 26,401,443. Oficial, platforma de la Valve a întrecut recordul stabilit pe data de 2 Ianuarie 2021 când a atins 25.4 milioane de utilizatori conectați concomitent. În același timp, dintre cele 26 de milioane, doar 7.3 milioane de jucători erau activi într-un joc, astfel recordul de 8.1 milioane de jucători in-game din Martie 2020 rămâne în picioare.

Jocurile cele mai populare în această perioadă au fost Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Apex Legends și Tale of Immortal. Ultimul dintre acestea este un RPG pentru utilizatorii de Steam din China, iar activitatea mare pe serverele acestuia coincid cu vacanța de anul nou pe care au luat-o chinezii.

Recordurile anterioare de utilizatori conectați la Steam în același timp se învârteau prin zona a 18-19 milioane, dar odată cu pandemia numerele au crescut semnificativ. Iar viitorul pare optimist pentru Valve pe măsură ce tendința este de creștere.

Steam înregistra deja o creștere semnificativă în 2020 înaintea pandemiei de coronavirus, dar pe măsură ce oamenii au început să petreacă mai mult timp acasă, creșterea de utilizatori și clienți care cumpără jocuri a fost dramatică. Pe această cale ne bucurăm dacă am reușit să vă oferim niște experiențe plăcute în toată nebunia care a fost 2020.
Valve, 2020 Year in Review

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button