GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Steam si Xbox, mai aproape de crossplay

Un cod găsit recent într-o actualizare de Steam Beta sugerează că Valve și Microsoft intenționează să îmbunătățească opțiunile de crossplay dintre PC și consola Xbox One. Codul face referire la caracteristicile de rețea ale Xbox, ceea ce ar putea însemna că o versiune viitoare de Steam va face mai ușor pentru creatorii de jocuri să activeze opțiunea de compatibilitate între platforme.

Valve nu a făcut o declarație publică legată de codul în cauză, dar nu ar fi surprinzător să aflăm că e vorba de o colaborare cu Microsoft pentru a elimina piedicile existente între jucătorii de PC și cei de Xbox. Microsoft a petrecut ultimii ani unificând platformele sale, cu introducerea Xbox Play Anywhere, aplicația Xbox Windows 10 și demararea unor inițiative precum Project xCloud, care vor permite utilizatorilor să joace titluri de Xbox indiferent de dispozitivul pe care îl dețin. Ar fi un pas firesc ca unificarea acestor platforme să continue cu sprijin pentru crossplay.

Chiar dacă vinde jocuri prin intermediul magazinului virtual de pe Windows 10, este îndoielnic că Microsoft ar putea rezolva problema compatibilității dintre plaftorme doar pe cont propriu. Prea mulți oameni folosesc piețe alternative de distribuție, de la coloși precum Steam și GOG la nou veniți precum Discord și Epic Games, așa că pentru a face un pas semnificativ compania are nevoie de asistență. Valve sunt cel mai bine pozitionați să ofere această asistență, fiind lideri de piață, iar în plus platforma Steam oferă deja caracteristici care să ușureze munca dezvoltatorilor, incluzând suport pentru controller și variate moduri de joc multiplayer.

Industria jocurilor video este de altfel într-o tendință clară spre crossplay. Microsoft și Nintendo au îmbrățișat conceptul mai mult decât Sony, care până nu demult nu permiteau deținătorilor de PlayStation 4 să se joace cu cei de pe alte console, asta până când feedbackul fanilor i-a determinat să-și schimbe treptat abordarea.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button