PCTECHTech&IT

Steam și Ubuntu s-au împăcat

Supărarea n-a durat mult. După anunțul celor de la Canonical, conform căruia vor păstra ceva componente de 32 biți în distribuția Ubuntu, a venit și vestea de la Valve că s-au răzgândit în privința abandonării sistemului de operare.

Ubuntu va fi în continuare sprijinit de Valve, așa că Steam va continua să fie disponibil și utilizabil pe această distribuție de Linux. Desigur, asta dacă diversele componente necesare pentru a face Steam să funcționeze vor rămâne prezente.

Astfel ia sfârșit min-drama Linuxiană ce s-a produs în ultima săptămână. Una care nu ar fi avut sens să se întâmple în primul rând, dacă cei de la Canonical ar fi încercat măcar să comunice din timp schimbările și ar fi luat ceva feedback atât de la comunitate, cât și de la dezvoltatorii de aplicații care încă mai depind de suportul pentru 32 de biți pe Linux. În special Valve, cu Steam și Proton, prin intermediul cărora Linux a devenit în ultima vreme o platformă superbă pentru jocuri.

Numărul de titluri ce sunt jucabile pe acest sistem de operare crește de la o lună la alta, așa că ar fi fost destul de rău ca o distribuție populară de Linux să fie lăsată cu buza umflată, din cauza deciziei nefericite a unui număr restrâns de oameni.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button