PC&Consoles

Steam schimbă modul în care funcționează review-urile

Valve știe de ceva vreme că secțiunea de recenzii a jocurile de pe pe Steam tinde să includă review-uri făcute de oameni care nu sunt în totalitate cinstiți. Unii dezvoltatori aveau tendința de-a mitui utilizatorii serviciului cu exemplare gratuite ale jocului pentru recenzii pozitive. Asta nu prea va mai conta de acum înainte.

Steam are acum un mod nou prin care sunt tratate review-urile. Ca standard, orice recenzie scrisă de un cont care a obținut jocul prin activarea unui cod, nu prin achiziția sa directă de pe Steam, nu este luat în calcul la determinarea scorului final ala celui joc.

Acele recenzii încă mai pot fi văzute și citite, fiind acum clar separate de toate celelalte. Această schimbare va împiedica umflarea artificială a notelor, dar în același timp prezintă și o mică problemă. Dezvoltatorii care vând jocul lor și prin site-ul propriu sau prin Humble Bundle, GamersGate sau orice alt site, dar încă depind de Steam, s-au trezit că le-au dispărut o mare parte din review-uri. Acestea nu mai sunt numărate pentru că jocurile nu au fost cumpărate direct prin Steam.

Spiritul acestui update este foarte bun, Steam necesitând ceva îmbunătățiri la partea de review, dar dezvoltatori care n-au făcut vreodată nimic rău s-au trezit afectați negativ, review-uri pozitive dispărând, doar pentru că erau făcute de oameni car en-au cumpărat jocul direct de la Valve.

Compania probabil va mai efectua ceva modificări sistemului, din moment ce clar ceva nu a mers chiar bine.

[Valve]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button