GamingPC&Consoles

Steam schimbă modul în care funcționează reducerile

Valve a anunțat o listă de schimbări care vor avea un impact însemnat asupra modului în care funcționează reducerile de pe Steam. Această măsură a fost anunțată într-un articol numit Discount Rule Changes și va intra în vigoare începând cu data de 28 Martie. Printre schimbările introduse de această măsură se numără și adăugarea de limite pentru reduceri, dar și un cooldown pentru acele jocuri care par că sunt mereu la reducere.

La prima vedere ar putea părea că Valve face modificările acestea pentru profit extra. Din fericire, cei care vor simți aceste măsuri sunt gamerii care își cumpără jocuri de pe Steam. Prin introducerea noului regulament, Valve speră să oprească tacticile murdare de marketing prin care unii publisheri scumpesc jocurile înainte de a le reduce prețul, astfel discount-ul pare mult mai mare decât este de fapt. Iar asta este doar una dintre cauzele care au motivat această schimbare. Lista completă arată cam așa:

  • Poți reduce prețul în perioada lansării, dar odată încheiată perioada de reducere, nu vei putea aplica alte discount-uri timp de 28 de zile.
  • Nu poți reduce prețul unui joc timp de 28 de zile de la ultima majorare de preț.
  • Nu poți aplica o nouă reducere pentru un joc timp de 28 de zile de la ultima scădere de preț, cu excepția evenimentelor precum Steam Summer Sale.
  • Reducerile din timpul evenimentelor speciale nu pot fi aplicate dacă jocul a fost lansat, redus sau scumpit în ultimele 28 de zile.
  • Nu poți modifica prețul de vânzare al unui joc în timpul sau în apropierea unei promoții.
  • Vei putea reduce prețul unui joc cu cel puțin 10%, ori cu maxim 90%.
  • Reducerile personalizate nu pot dura mai puțin de o zi, sau mai mult de două săptămâni.

Cu acest nou regulament, chiar sper că evenimentele precum Steam Winter/Summer Sale să se desfășoare ca pe vremuri. Acum avem reduceri lunare, la aceleași jocuri, cu aceleași prețuri, fără nici un fel de originalitate, oferte de neratat și alte lucruri care făceau vechile reduceri interesante.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button