MORE

Steam schimba „foaia” cand vine vorba de promovarea jocurilor de catre useri

Steam este o platforma digitala destul de ciudata. In unele instante tine cu tine, in altele iti vine sa te duci la cei de la suport si sa ii obligi sa manance sticla pisata. Sunt momente si momente, ce putem spune… Ei bine, Valve se pare ca s-au prins de felul in care anumite persoane folosesc platforma Steam pentru a scoate ceva bani promovand un joc sau altul si si-au decis sa schimbe regulile. Din nou.

In momentul in care discuti despre un joc, scrii un Steam Review, faci un live stream, recomanzi un joc prin Steam Curators, GreenLight sau chiar printr-un Forum Post, si trebuie sa fii cat se poate de direct si cinstit daca cineva ti-a dat sau nu ti-a bani ca sa faci asta, sau care este scopul promovarii respective. In principiu, daca te promovezi pe tine sau produsul, acest post trebuie sa contina o declaratie publica care sa ateste asta. Noile „Conditii si Termeni” de utilizare au fost schimbate recent si sinceri sa fim, Zon@ sustine initiativa celor de la Valve. De exemplu, daca promovezi un joc si ai primit acel joc in mod gratuit sau este subiect al unei campanii de marketing, esti obligat sa faci asta public.

„If you use Steam services (e.g. the Steam Curators’ Lists or the Steam Broadcasting service) to promote or endorse a product, service or event in return for any kind of consideration from a third party (including non-monetary rewards such as free games), you must clearly indicate the source of such consideration to your audience.”

Aceasta schimbare vine in urma scandalului recent, in care dezvoltatori indie ofereau copii gratuite ale jocului lor in schimbul unui vot pe Steam GreenLight, chestie cu care Valve nu prea sunt de acord. Exista insa si loc de speculatie si interpretare in acest nou ToS, si suntem siguri ca si aceasta revizie a termenilor si conditiilor de utilizare va fi… revizuita 🙂

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button