MORE

Steam pune hackerii sa plateasca pentru a folosi platforma!

In acest moment Steam este plin de hackeri si de conturi cu level zero, fara un joc pe ele, care iti trimit cereri de prietenie si apoi iti trimit un URL care iti fura contul sau contine un keylogger. Valve sunt constienti ca acestia frustreaza clientii, si de acum incepand Steam pune hackerii sa plateasca un minim de 5 dolari pentru a putea accesa orice fel de functie a site-ului.

Faptul ca Steam pune hackerii sa plateasca nu poate decat sa bucure utilizatorii, mai ales cand ai prin inventar si in portofelul virtual ceva euro, hackerii vizand de cele mai multe ori magazinul virtual pentru a-si alege vitimele, avand conturi secundare pe care le folosesc pentru a-i usura inventarul cate unui user mai naiv. Valve a combatut constant incercarile acestora, introducand Steam Guard, Steam Guard Mobile Authenticator, parental controll, iar acum ii pune pe „baietii inventivi” sa plateasca pentru a-si putea folosi contul.

In principiu, cei care si-au facut un cont nou de Steam, trebuie sa cumpere ceva de pe platforma online pentru a putea sa trimita invitatii de prietenie, sa deschida group chat-uri, sa voteze pe Steam Greenlight sau sa posteze pe forumuri, lucruri care nu afecteaza jucatorii legitimi, care varsa sute de dolari lunar in conturile lor. Un reprezentat Valve a declarat: „In general, aceste conturi sunt folosite pentru phishing si nu intentionam sa le asiguram longevitatea” .  Cu alte cuvinte s-a cam terminat cu conturile de level zero care incearca sa te adauge, si cu profilurile private, pentru ca „sunt conturi de trade”. Zile grele par sa-i astepte pe hackerii de pe Steam, bagam noi de seama.

Articole asemanatoare

Back to top button