GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Steam primește noi unelte de filtrare a conținutului

Valve a oferit detalii despre uneltele de filtrare pe care urmează să le avem la îndemână pe Steam pentru ascunde mai bine jocurile pe care nu vrem să le mai vedem pe serviciu.

Sistemul de filtrare vă permite acum să blocați până la 10 categorii, a căror jocuri nu vor mai fi afișate atunci când căutați ceva pe Steam, dar a căror absență va fi indicată, în cazul în care căutați direct unul din titlurile filtrate. Puteți bloca jocuri în funcție de producător, în funcție de serie, în funcție de publisher, iar conținutul matur este ceva mai descriptiv.

Valve încurajează dezvoltatorii să publice detalii despre conținutul jocurilor care ar putea să nu fie tocmai potrivit pentru publicul larg, într-un mod similar cum sunt trecute descrierile de la PEGI. Aceste informații sunt afișate atunci când încercați să accesați pagina sa, puteți vedea mai sus un exemplu concret.. Valve a mai ținut să menționeze că nu puteți scăpa de clasicul Age Gate, sunt obligați prin lege să îl lase acolo așa cum este.

Compania a mai clarificat cu această ocazie ce exact clasifică drept „trolling” în referință cu lucrurile pe care nu le mai permite pe serviciu. Valve clasifică drept trolling un „obiect în formă de joc” despre care există un consens că este complet groaznic, făcut predominant ca o escrocherie, sau pentru a incita scandal. Asta nu înseamnă că toate jocurile groaznice vor dispărea de pe Steam, DNF tot va rămâne acolo, Valve luând la bani mărunți și producătorul pentru a vedea dacă sunt oameni serioși, sau o bandă rulantă de gunoi.

[Valve]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button