GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Steam Play va folosi Vulkan pentru a aduce cât mai multe jocuri pe Linux

Valve a anunțat recent o versiune beta a lui Steam Play, un nou strat de compatibilitate pentru Linux, care oferă compatibilitate cu o gamă largă de jocuri exclusive pentru Windows.

Urmărim eforturile companiei Valve de a dezvolta partea de gaming pe Linux de ceva timp. Până acum câteva luni în urmă, lucrurile păreau să fi fost foarte liniștite, iar Valve a eliminat sistemele SteamOS din magazinul său. Săptămâna trecută, cu toate acestea, a devenit clar că se pregătea ceva pentru gaming-ul pe Linux.

Anunțul de acum descrie în totalitate la ce a lucrat compania. În esență, este o versiune personalizată a stratului de compatibilitate WINE Windows-on-Linux numit Proton. Compatibilitatea cu grafica Direct3D este oferită de vkd3d, o implementare a lui Direct3D 12 care utilizează Vulkan pentru performanțe ridicate și DXVK, o implementare Vulkan a lui Direct3D 11.

Pentru a îmbunătăți experiența de joc per ansamblu, Valve afirmă că toată atenția a fost acordată graficii fullscreen, suportului multithreading și gamepad-ului.

Odată ce Steam Play va ieși din beta, dezvoltatorii de jocuri Windows vor putea marca jocurile compatibile cu Steam Play și, prin urmare, vor fi oferite spre vânzare utilizatorilor Linux. Valve a testat deja și a validat peste 20 de jocuri tradiționale și VR, inclusiv Doom (variantele originale, 2016 și 2017 în VR), NieR: Automata și Quake. În timp ce se lucrează la suportul pentru alte jocuri (pe care utilizatorii le pot vota aici), testerii Steam Play pot activa un comutator de suprascriere pentru a testa orice jocuri pe care Valve nu le-a trecut pe lista internă până acum.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button