GamingPC&ConsolesTech&IT

Steam Play ar putea permite jocurilor de Windows să meargă pe Linux

O problemă constantă pe care o are SteamOS, sau cam oricare variantă de Linux, este că deși funcționează o grămadă de jocuri pe el, nu funcționează fiecare joc pe el. Adesea cel pe care îl vreți parcă, parcă tot crapă în mod neașteptat.

Valve pare că va repara asta într-un viitor apro…înd… Valve Time-iat, cu ceva numit Steam Play. Urme ale acestei noi funcții a fost descoperită în Steam, cu descrierea:

”Steam Play va instala automat unelte de compatibilitate care vă permit să jucați jocuri din biblioteca voastră care au fost construite pentru alte sisteme de operare.”

Având în vedere ce tot a încercat să facă Valve în ultimii ani cu SteamOS, pare destul de probabil că unul din acele sisteme de operare va fi Linux, iar jocurile care pot rula pe el vor fi de Windows. Nu e de parcă n-ar exista deja Wine, Valve n-ar trebui să reinventeze roata, doar să o… facă mai rotundă.

Steam Play ar funcționa ar urma să vină cu o listă de jocuri pe care le suportă, care au fost testate și funcționează cu siguranță, dar utilizatorii pot să încerce orice titlu din biblioteca lor pentru a vedea dacă poate mai sunt câteva care funcționează fără probleme majore.

Și când va fi disponibil Steam Play? Nu este clar. Valve nici măcar nu a dezvăluit în mod oficial această funcție. În cel mai bun caz, Gamescom. În cel mai rău caz, în prima zi de joi de după apocalipsă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button