Steam planuieste sa imbunatateasca browsing-ul – Experimentul introduce 63 de categorii noi
Steam Labs toarna experimente peste experimente

In vreme ce tot mai multe jocuri isi fac simtita prezenta pe Steam, dezvoltatorii experimenteaza din plin cu optiunile browsing-ului. Interfata platformei contine deja o sumedenie de tag-uri si subgenuri in care se incadreaza jocurile, dar Steam Labs lucreaza la extinderea categoriilor.
Daca optezi pentru  Steam Store Browse Experiment, vei avea ocazia sa te familiarizezi cu noua interfata pe care Steam ar vrea sa o introduca. Aceasta aduce 63 de categorii noi, cu mult mai specifice si mai relevante decat filtrele conventionale, care deja nu mai fac fata avanalsei de jocuri lansate.
Astfel, restructurarea categoriilor incepe cu „New & Noteworthy”, care cuprinde titlurile proaspat lansate, dar si evenimente si publisher sales. Pe langa asta, interfata experimentala propusa de Valve imparte aceste categorii in trei sectiuni principale: Themes, Genres si Social & Players.
Themes sorteaza jocurile in functie de continutul acestora, precum Space, Horror, chiar si LGBTQ+. Genres a devenit mult mai stufoasa decat varianta obisnuita, prin adaugarea de subgenuri, astfel incat cautarile sa fie cat mai specifice si mai restranse cu putinta.
Social & Players iti permite sa gasesti pe Steam jocuri interesante, in functie de ce anume si cum anume vrei sa joci. Vei putea descoperi MMO-uri, dar si alte genuri care ofera multiplayer competitiv sau co-op.
Continut personalizabil pe Steam
In plus, fiecare sectiune te poate redirectiona catre content hub-uri specifice, fiecare cu propriul sau URL, pentru ca tu sa-l poti salva si trimite prietenilor. Valve afirma ca Themes si Genres sun bazate pe user tag-urile prezente in interfata obisnuita, iar Social & Players a luat nastere din datele furnizate de producatorii respectivelor jocuri multiplayer. Interfata cea noua mai are pana sa fie introdusa oficial pe Steam. Fiind inca supusa testelor si optimizarilor in Steam Labs, soarta acesteia depinde de feedback-ul utilizatorilor.
Catalogul experimental ar putea avea succes, sansele ca acesta sa isi gaseasca locul in interfata oficiala Steam fiind destul de mari. Prin impartirea sectiunilor in categorii din ce in ce mai specifice, utilizatorii ar gasi mult mai usor si mai rapid ceea ce cauta.