Gaming

Steam nu mai returneaza obiectele furate!

Este un pic ciudat sa pui valoare „reala” pe ceva virtual, dar se pare ca acest gen de „tranzactie” este din ce in ce mai comuna pe serviciul celor de la Valve, Steam, in care un cutit de CS GO sau o caciula mai fistichie pot ajunge la sume de 500 de dolari daca sunt raritati sau au culori mai diferite. Probabil de aceea Steam nu mai returneaza obiectele furate, dorind sa starpeasca scamerii de pe piata, scazand cu aceasta miscare pretul obiectelor.

Pana in prezent, scamerii de pe Steam erau impartiti in trei categorii. Cei care iti promiteau bani reali pe un obiect, iti plateau obiectul, apoi retrageau banii inapoi in contul lor. Cei care trimiteau link-uri catre site-uri similare cu Steam, urmarind sa iti fure parola si cei care chiar depuneau efort si stateau in spatele calculatorului si trimiteau keylogere pentru a accesa contul tau. Si multi au cazut prada acestui mod de operare, dar pana acum Valve inapoia obiectele furate, lucru… pe care va inceta sa il mai faca!Capture1

Valve s-a aparat cu privire la aceasta schimbare de politica de returnare a obiectelor furate, argumentand pe site-ul companiei ca este de datoria utilizatorului sa se pazeasca de un eventual scam. Aceasta decizie a fost luata sub impactul orelor pe care Valve le pierdea si banilor investiti, pentru a despagubi utilizatorii care erau pradati de scameri. Practic, introducand inca odata un obiect in joc, acesta scade in valoare. Bine, pe de alta parte acesta se putea sterge din sistem sau copia dintr-o parte in alta. Dar e mai simplu sa spui „nu mai e treaba mea, e vina ta ca esti neatent si nu stii sa te aperi”!

Sursa:

Articole asemanatoare

Back to top button