PCȘtiri ITTECH

Steam Link, tras pe linie moarta de Valve

Valve intrerupe productia pentru Steam Link, dar va continua sa sprijine utilizatorii actuali prin update-uri software.

Steam Link a fost introdus pe piata in 2015 de catre Valve pentru a facilita streamingul de jocuri de pe PC pe un televizor din aceeasi casa. Chiar daca device-ul se comporta bine in conditiile unei retele bune, nu a reusit sa captureze atentia consumatorilor suficient de tare incat sa devina un accesoriu esential. Acum, compania a anuntat ca a vandut toate unitatile sale din Europa, fiind aproape sa faca acelasi lucru si pentru Statele Unite si ca nu intentioneaza sa produca mai multe device-uri Steam Link in viitorul apropiat.

De altfel, Valve a redus adesea pretul lui Steam Link prin oferte speciale care il aduceau cu mult sub 50 de dolari, ajungand uneori la valori modice precum 2,5 dolari. Acest lucru ar fi putut fi un efort de ultima ora pentru a populariza Steam Link, dar pare la fel de probabil ca producatorul dorea pur si simplu sa-si goleasca stocurile.

Indiciile ca Valve avea in plan sa renunte la device existau deja de luni bune. La inceputul acestui an, compania a introdus o aplicatie Steam Link pentru Android (si, dupa ceva dificultati, pentru Apple iOS), aplicatie care se ocupa de acelasi lucru ca Steam Link: sa faca jocurile pe PC disponibile in alta parte. Mai mult, prin disponibilitatea ei pe telefoane si tablete in loc de televizoare, aceasta s-a dovedit a fi si mai usor de accesat.

Nu este clar ce planuri are Valve pentru piata hardware de-acum inainte. Este posibil sa continue productia de Steam Controller, care s-a dovedit mai popular decat Steam Link, si care are cateva avantaje unice pe piata de profil, oferind o solutie decenta pentru jocurile care nu suporta nativ controllere. Cat despre Steam Link, compania a tinut sa-i asigure pe detinatorii actuali ca produsul va continua sa fie sprijinit prin update-uri software.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button