GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Steam va introduce metoda de plată în lei românești (RON)

Orice gamer care se respectă a auzit până acum de Steam, platforma celor de la Valve fiind locul de întâlnire al pasionaților de jocuri din toată lumea. Însă un lucru de care alte țări se bucură, dar în România nu a fost implementat încă, este plata prin intermediul monedei locale. Asta urmează să se schimbe, întrucât cei de la Steam Database au descoperit în codul sursă al ultimului update referințe la plata în lei românești (RON), cât și prin alte metode locale.

Se pare că următorul update mare pentru Steam va aduce încă șapte monede pe care oamenii să le poată folosi pentru a cumpăra jocuri de pe platformă:

  • Coroană suedeză (SEK)
  • Leva bulgărească (BGN)
  • Kuna croată (HRK)
  • Coroană daneză (DKK)
  • Forinți maghiari (HUF)
  • Lei românești (RON)

Adăugarea de noi monede ar putea aduce și localizarea prețurilor pe Steam

Localizarea prețurilor este o tactică întâlnită în multe țări, iar cel mai apropiat exemplu de noi este Rusia. Utilizatorii de Steam din fosta republică sovietică se bucură de prețuri mai mici și plata în moneda locală, iar asta se vede cel mai bine pe site-urile care vând chei de jocuri. Dacă nu ați observat până acum, unele jocuri la prețuri bune sunt disponibile doar în limba rusă, iar asta se datorează fix localizării.

Dacă Steam va începe să ajusteze prețurile jocurilor pentru piața din România, pe lângă plata cu lei românești (RON) vom avea parte și de reduceri care ajustează prețurile jocurilor la economia locală. Asta înseamnă că titlurile noi apărute nu vor mai ajunge aproape de 400 de lei, ci vor fi ceva mai ieftine.

Rămâne de văzut cum vor implementa cei de la Valve treaba asta în următorul update de Steam, însă cred că este o mișcare ce trebuie făcută, iar utilizatorii din țări precum România, Ungaria și Bulgaria s-ar bucura de o astfel de măsură.

Articole asemanatoare

Back to top button