PC&Consoles

Steam a lansat peste 6000 jocuri doar în 2017

Numărul de jocuri lansate pe Steam în acest an a depășit 6000, potrivit analistului Daniel Ahmad, de la Niko Partners. Acesta este un record pentru platformă – în jur de 1500 mai mult decât anul trecut și aproape la fel de multe ca numărul total de jocuri lansate între 2005 și 2015.

Din primăvară se vorbește de câteva motive: în primul rând, lansarea lui Steam Direct în iunie, care a accelerat numărul de lansări. Acesta este înlocuitorul lui Steam Greenlight, care permite dezvoltatorilor să publice pe Steam fără a trece printr-un proces de aprobare – tot ce trebuie să facă este să plătească 100 de dolari. În mod evident, nu filtrează prea multă lume.

Al doilea motiv este că pur și simplu este mai ușor să faci jocuri în zilele noastre, chiar dacă nu ai experiență în dezvoltarea acestora. Sunt foarte multe motoare de jocuri care sunt mult mai accesibile în ziua de azi pentru începători, față de cum erau acum câțiva ani.

Numărul de jocuri a crescut exponențial. Iată că Steam în curând se va apropia de 7000 jocuri, cifră pe care nu este exclus ca distribuitorul să o atingă până la sfârșitul anului. Din păcate, nu toate aceste jocuri sunt de calitate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button