GamingRSS PaginaDeMedia

Steam doboară recordul la numărul de jucători simultani – Care au fost cele mai jucate titluri la început de 2022?

Numerele au început să sară în aer încă de prin 2019, iar odată cu evoluția pandemiei, tot mai mulți dintre noi am fost nevoiți să rămânem acasă. Deci, ce altceva mai ai de făcut în afară de a te juca pentru a-ți mai omorî timpul? Apropo, am oferit ieri o listă cu vreo 30 de jocuri pe care le poți descărca gratuit ca să le butonezi când te plictisești de moarte.

Steam se bucură (din nou) de o imensă popularitate, doborând astfel recordul la numărul de jucători concomitenți la începutul noului an. Rezultatul magic a fost atins cu puțin timp în urmă, când s-a înregistrat un număr puțin peste 28 de milioane de utilizatori, cu aproape 3 milioane mai mult față de recordul stabilit în 2021. Este cel mai mare număr atins de Valve de când a început pandemia, după cum observă și analiștii.

Per total, traiectoria platformei de la Valve are o traiectorie aproape fixă, care țâșnește în colțurile de sus ale graficelor. Pragul cel mai semnificativ a fost atins în ianuarie 2020, iar de atunci, numărul de playeri a crescut cu 10 milioane.

În lipsă de ocupație, Steam prosperă

Deci, în această perioadă, cam ce anume s-a jucat poporul? Păi, după cum zice și SteamDB, cam 881,051 de oameni s-au bulucit pe serverele de CS:GO, urmați îndeaproape de fanii Dota 2, PUBG, Apex Legends și Grand Theft Auto V. Au mai fost și niște jocuri mai recente care se situează în topul celor mai butonate 50 de titluri, unele dintre ele asigurându-și locul chiar în primii 10.

Cele mai jucate titluri înregistrate pe 9 ianuarie au fost:

  • Counter Strike: Global Offensive
  • Dota 2
  • PUBG: Battlegrounds
  • Apex Legends
  • Grand Theft Auto 5
  • Naraka: Bladepoint
  • Rust
  • Team Fortress 2
  • Wallpaper Engine
  • MIR4

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button