GamingȘtiri IT

Steam introduce un filtru pentru titlurile jucate pe alte platforme

Cu o multitudine de platforme prin intermediul carora sunt distribuite jocurile, Steam nu mai conduce pe cont propriu piata, iar in acest fel, gamerii apuca sa cumpere unele titluri si din alte surse. Asta a devenit in timp o problema, intrucat si eu ma gasesc in situatia in care joc Assassin’s Creed Odyssey pe Uplay sau PES pe PlayStation 4, iar cand acestea imi sunt recomandate pe Steam, imi este frica sa le dau ignore deoarece asta ar face algoritmul magazinului online sa nu-mi mai recomande titluri similare; si cele de mai sus imi plac, deci recomandarile acelea imi pot fi de ajutor la un moment dat.

Tot ce pot face in legatura cu asta este sa trec peste si sa fiu invadat de reclame la jocuri pe care le detin deja pe alte platforme, iar in prostia mea, sunt tentat sa le cumpar si pe Steam, inca o data, pentru ca, de ce nu? Dar situatia asta a luat acum sfarsit deoarece Steam a introdus in magazin un nou filtru, care ascunde jocurile detinute sau jucate pe alte platforme.

Alden Knoll de la Valve a spus intr-o postare pe Twitter ca „planul este de a colecta datele furnizate de filtrul played on another platform in sistemul de recomandari”, mai exact in unealta de recomandari interactive. Astfel, Steam va intelege ca un anume joc este de interes pentru tine, dar il detii deja si nu vrei sa-l adaugi in wishlist sau sa-l cumperi si de acolo.

Daca ai folosit in trecut functia „Ignore” pe jocuri de pe Steam care totusi te interesau si ai vrea sa le scoti din lista neagra, poti gasi toate aceste titluri accesand acest link, sau prin cautarea in aplicatia Steam lista „Not Interested”.

PC Gamer

 

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button