GamingRSS PaginaDeMedia

Steam Instant Play ar putea fi răspunsul celor de la Valve pentru nevoia de a descărca jocurile în timp ce le joci

Pe vremea mea, cele mai mari jocuri erau World of Warcraft și Elder Scrolls Online, unde cel din urmă ocupa aproape 120 de GB de pe micul meu SSD de 512GB. Mai adăugai niște titluri single-player pentru când dorești să termini jocurile din librăria ta, mai puneai și câte un co-op simpatic și iată că realizai la finalul zilei că trebuie să ștergi destul de multe de pe unitatea de stocare pentru a-ți instala ceva nou.

Dar nu ăsta este punctul important al acestui articol. Ce-i drept, am vrut doar să vă readuc la cunoștință că jocurile au devenit din ce în ce mai mari și mai pretențioase, iar asta lungește considerabil timpul de descărcare. Iar aici intervine așa-numitul background downloading, adică te poți juca o versiune rudimentară sau o anumită porțiune a jocului în vreme ce fișierele sale sunt descărcate.

Asta presupune ca cele mai importante fișiere să fie deja pregătite, iar metoda în sine nu a fost niciodată scutită de probleme și erori. Ne-am întâlnit cu background downloading-ul în multe jocuri online, ale căror lumi sunt atât de vaste, încât pur și simplu dai ortul popii până apuci să te joci, chiar și dacă ai o conexiune gigabit. Deci metoda poate fi un fel de rău necesar, care aparent urmează să fie aplicată și titlurilor din librăria ta Steam.

Este vorba despre Steam Instant Play, un brevet prezentat în martie 2020 de către Valve și descoperit de creatorul SteamDB, Pavel Djundik. „Docomentul” detaliază un proces complex prin care sistemul Instant Play este capabil să analizeze operațiile de citire ale unui fișier executabil al unui joc. În acest fel, Steam va prioritiza descărcarea anumitor fișiere specifice, pentru ca restul de conținut să fie descărcat și instalat eficient, pe măsură ce te joci.

Steam ar beneficia din plin de soluția propusă de Valve

Prin polologhia de ordin tehnic reiese și că posibilul sistem creat de Valve ar reuși performanța de a descărca în fundal rapid și eficient un joc prin metode precum ștergerea automată a datelor inutile și prin calcularea inteligentă a acestora pentru a micșora latența din timpul download-ului. Partea interesantă este că Instant Play nu îi va solicita suplimentar pe dezvoltatorii de jocuri. Practic, titlul, așa cum l-a lăsat Mama Natură în librăria ta Steam, va putea fi jucat, cu pași mărunți, în vreme ce fișierele sale sunt descărcate mult mai rapid.

Vei putea porni instant jocul și sistemul va organiza pachetele de date importante. Totuși, vei fi nevoit să aștepți puțin până când vei putea intra efectiv și juca, asta dacă Valve nu face un exces de zel pe partea de cloud gaming și găsește vreo soluție prin care să faci streaming jocului în vreme ce instalarea locală este în desfășurare.

Instant Play pare a fi o idee importantă și avantajoasă pe măsură ce jocurile suferă de o criză de obezitate. Unii curioși au comparat sistemul brevetat de Valve cu metoda celor de la EA pentru platforma Origin, dar va trebui să mai așteptăm până când dezvoltatorii vor sosi cu veștile oficiale.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button