GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Steam în sfârșit adresează abuzul de recenzii

Expresia „Review Bomb” a devenit foarte populară în ultima vreme, în special pe Steam, unde se întâmplă atât de des și din motive atât de stranii încât te face să te întrebi de ce mai există funcția în primul rând. Nu de alta, dar e cam aiurea ca un joc să primească recenzii negative în masă doar pentru că poartă numele Apex și lumea l-a confundat cu Apex Legends.

Acest gen de incident va fi ceva mai rar pe viitor, deoarece Valve a decis să adreseze în sfârșit problema. Modul prin care o va face tot permite utilizatorilor să își exprime dezaprobarea în masă pentru un produs, dar nu într-un mod care să afecteze în totalitate nota jocului vizibilă din magazin.

steam review bomb

Modul prin care Valve a reparat problema presupune clasificarea recenziilor în masă în categoria de „Off-topic Review”. Compania a pus la punct un sistem care va identifica situațiile în care un joc este bombardat cu review-uri și înștiințează operatorii umani. Aceștia voi fi cei care vor încerca să își da seama ce se întâmplă, de ce, și decid dacă este o situație ce presupune clasificarea recenziilor noi apărute ca fiind „off-topic”.

Utilizatorii care preferă stilul actual îl vor putea păstra, va exista opțiunea de a nu exclude clasificarea recenziilor de acest tip din scorul total al unui joc.

Funcția nu va fi disponibilă retroactiv, ceea ce înseamnă că jocurile deja afectate de bombardări de recenzii vor rămâne așa cum sunt. Totuși, această schimbare este foarte importantă pentru îmbunătățirea clarității recenziilor de pe platformă pe viitor.

[Valve]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button