GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Steam elimină toate jocurile care conțin criptomonede și NFT-uri

Vâlve a decis că va elimina toate jocurile de pe Steam care conțin criptomonede și NFT-uri, sau pentru cei care nu știu denumirea completă, non-fungible tokens. De curând, regulamentul de publicare al jocurilor pe platformă a fost actualizat și interzice orice fel de „aplicație construită pe tehnologia blockchain care generează sau permite transferurile de criptomonede și NFT-uri„.

Ambele elemente sunt folosite pentru tranzacții online și pot fi vândute pe bani reali, lucru care i-a supărat pe cei de la Valve. Însă decizia pare a fi bazată pe ultimele scandaluri și controverse din jurul tehnologiei blockchain: de la oameni care au fost păcăliți să plătească milioane de dolari pe un fișier JPEG, până la impactul pe care minatul de criptomonede îl are asupra mediului înconjurător.

Steam nu are nimic de pierdut

Chiar dacă pare o decizie importantă, în realitate Valve a făcut doar o alegere destul de inteligentă. După scandalurile cu skin-uri de CS:GO de acum câțiva ani, compania a fost foarte atentă la tot ce implică tranzacții de elemente virtuale. Iar jocurile eliminate de pe Steam? Chiar aș vrea să văd cine o să ducă dorul unor capodopere precum CryptoKitties, Spell of Genesis sau Age of Rust.

Partea bună pentru pasionații de jocuri cu criptomonede și NFT-uri este că Epic Games Store nu are nici o problemă și a încurajat astfel de titluri. Iar dacă era cineva care s-o facă, clar nu putea fi altcineva decât Epic. Personal am renunțat complet la platforma lor din cauza faptului că preferă să se concentreze pe jocurile gratuite decât să integreze funcții precum achievement-uri, funcții sociale și un sistem de progresie similar cu ce vedem pe Steam, Xbox Live sau PlayStation Network.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button