MORE

Steam devine si mai restrictiv: iti dezactiveaza jocul chiar daca l-ai cumparat personal dintr-o regiune „mai ieftina”

Valve au incercat în ultimii ani să împiedice traficul de jocuri între regiunile cu grade diferite de preț, inițial prin blocarea opțiunii de transfer, iar acum cu o născocire nouă. Câțiva utilizatori s-au trezit că jocurile achiziționate din regiuni diferite, sau activate cu VPN, au încetat să mai fie jucabile.

Această limitare este mai gravă decât pare, deoarece afectează și jucătorii care și-au cumpărat direct jocurile, atunci când erau fizic într-una dintre regiunile ce beneficiază de tratament preferențial la costul jocurilor, iar apoi au plecat în altă țară. Jocurile cumpărate sunt dezactivate, și nici măcar nu pot fi cumpărate din nou, la preț întreg, fără intervenția echipei de suport de la Steam.

Măsura este drastică, intenția regiunilor cu prețuri preferențiale fiind aceea de a compensa nivelul înalt al pirateriei din națiuni ca Rusia. Este adevarat si faptul ca deoarece prețurile erau atât de bune in astfel de regiuni, aceste jocuri au fost adesea revândute cu profit substantial de catre terțe parti.

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Eu nu am inteles asta,noi,romanasii care am platit pretul complet nefiind privilegiati,suntem afectati de asta?De exemplu eu locuiesc in Romania si ma duc in Spania la capsuni ce fac?le cumpar eu jocurile pentru acelasi pret?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button