TECHPCȘtiri IT

Steam Controller ar putea avea o nouă variantă

Sau cel puțin Valve a brevetat una

Anul trecut probabil v-a trecut prin cap să luați un Steam Controller, din moment ce costa doar 5 euro, plus transportul ce în sine costa de patru ori mai mult. Nu se poate spune că Valve a avut un succes imens cu el, din moment ce n-au fost din cale afară de multe jocuri care să primească suport nativ pentru el.

Totuși a fost o abordare inedită, ce reușea să readucă oarecum în interesul publicului amplasarea de butoane pe spatele unui gamepad. Știți voi, așa cum aveau gamepad-urile în vremurile ancestrale, înainte ca Xinput să strice totul.

Oricum, Valve pare că plănuiește să mai creeze o variantă a controller-ului său, conform unui brevet ce a fost descoperit recent și care datează din luna septembrie, anul trecut.

Noul Steam Controller arată la fel ca cel actual, doar cu o mică diferență. Thumbstick-ul existent este modular, cu posibilitatea de a-l înlocui cu un D-pad. La prima vedere nu par a fi alte diferențe față de varianta ce a fost scoasă din fabricație deja și nu erau pomenite alte componente ce pot fi înlocuite.

Apariția sa este oarecum neașteptată, din moment ce noul controller de VR pare a fi o evoluție destul de bună a conceptelor ce au tot fost testate de Valve atât cu Steam Controller, cât și cu cel proiectat pentru HTC Vive. De asemenea, lansarea unui nou controller fără vreun motiv întemeiat să existe nu prea ar avea prea mult sens.

Steam Controller și-a făcut apariția ca o parte din efortul companiei de a crea ecosistemul Steam Machines. Un efort ce a eșuat destul de tare. Așa că dacă nu are compania în plan ceva similar, poate acest brevet este doar pentru a-și proteja efortul de cercetare.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button