GamingRSS PaginaDeMedia

Steam China este live, dar cam fluieră vântul prin el…

Atunci când sistemul unei țări este destul de pretențios, trebuie să te conformezi. Steam China este acea versiune a platformei noastre cea de toate zilele care le permite rezidenților să poată descărca și juca titluri aprobate de către guvernul chinez.

Daaaar, cum treaba cu guvernul este una stufoasă, cam fluieră vântul prin coșmelia Steam China. Adică odată ce deschizi platforma esti întâmpinat de un total de doar 53 de jocuri și DLC-uri care pot fi achiziționate și/sau jucate. În plus, trăsături importante care definesc platforma celor de la Valve lipsesc cu desăvârșire. Steam workshops, secțiunea de community, toate acestea nu există în cadrul acestei variante.

Practic, din cele peste 21 de mii de jocuri oferite pe platforma standard, doar vreo 53 au primit aprobare, în urma unor examinări riguroase urmate de multă hârțogăraie. Astfel, titlurile de pe prima pagină sunt, evident, Dota 2 și Counter Strike: Global Offensive, pentru că deh, prinde bine la e-sports.

Steam China

Modul în care funcționează ambele versiuni atunci când vine vorba de jocuri este oarecum simplu, dar necesită atenție. Dacă achiziționezi un joc de pe Steam-ul standard care este aprobat de către guvern, îl vei putea juca fără griji pe Steam China. La polul opus, toate jocurile deținute sau oferite pe Steam China sunt automat deblocate pentru varianta globală a platformei, pentru că restul lumii nu stă să ia la bani mărunți fiecare joc în parte. Bine, cu excepția Australiei și a Germaniei, cândva sau cumva.

Deci, dacă înțelegi chineza simplificată și ești domiciliat în China, ar trebui să te mulțumești cu doar 53 de jocuri, privat fiind de orice alte funcții importante, chiar dacă încerci să te conectezi prin VPN, cică.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button