GamingRSS PaginaDeMedia

Steam ia măsuri pentru a-i împiedica pe utilizatori să achiziționeze jocuri la prețuri mai mici din alte regiuni

În trecut, vorbeam pe aici despre cum Steam va introduce RON ca metodă de plată atunci când ne decidem să cumpărăm un joc. Ca parte a respectivului update, au mai fost introduse și alte tipuri de monede, fapt care constituie un avantaj semnificativ pentru cei care vor să pună mâna pe un titlu la prețuri mai bune.

Asta duce și la o posibilă localizare a prețurilor de pe platformă. Este vorba despre o tactică întâlnită în multe țări, iar cel mai apropiat exemplu de noi este Rusia. Utilizatorii de Steam din fosta republică sovietică se bucură de prețuri mai mici și plata în moneda locală, iar asta se vede cel mai bine pe site-urile care vând chei de jocuri. Dacă nu ați observat până acum, unele jocuri la prețuri bune sunt disponibile doar în limba rusă, iar asta se datorează fix localizării.

Practic, prețul unui joc diferă de la o țară la alta, în funcție de mai mulți factori. Chiar dacă setarea prețului încă este responsabilitatea majoră a publisher-ului, regionalizarea contribuie la oferirea unui preț cât de cât avantajos pentru cei (probabil) dezavantajați.

Valve nu vrea ca Steam să se transforme în talcioc

Această metodă a atras după sine și un fel de abuz, în sensul că foarte mulți utilizatori se folosesc de această tactică pentru a pune mâna mai ieftin pe jocurile preferate. Din această cauză, Valve a decis să ia atitudine și introduce niște măsuri prin care „escrocii” nu vor mai putea profita de localizarea prețurilor. Potrivit SteamDB, cea mai recentă actualizare de acest fel face ca utilizatorii să nu își mai poată schimba regiunea contului decât din trei în trei luni.

La fel stă treaba și în cazul celor care se folosesc de VPN-uri pentru a putea cumpăra jocuri din alte țări. Pe Steam, Valve îți solicită o taxă în moneda aferentă țării de unde vrei să cumperi produsul, deci dacă te gândeai să cumperi Grand Theft Auto 5 din Argentina folosindu-te de un card pe care ai dolari americani, mai bine oprește-te de pe acum, ca să nu-ți irosești timpul.

Este o măsură oarecum simplistă, care nu afectează potopul de utilizatori Steam, dar câtă vreme există oameni care reușesc să „sfideze sistemul”, tot va fi treaba cuiva să se asigure că nu mori dacă nu te dai peste cap să-ți schimbi regiunea.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button