GamingCommunityMORERSS PaginaDeMedia

Steam bate recordul si atrage 25 de milioane de utilizatori simultani

Pentru unii din noi, Gabe Newell este ca Preafericitul. Vesnica mantuire prin oferte de jocuri si Steam Sales. Ati prins ideea.

Si tocmai pentru ca tot mai multa lume, obligata sa stea in casa din cauza ciumei, alege sa faca din jocurile de pe Steam un mod de a face timpul sa treaca mai repede in timp ce te distrezi. Iar asta se vede si in rezultatele oferite online de  SteamDB.

Ieri, numarul de utilizatori simultani ai platformei de la Valve a atins 25 de milioane – 24.7, ca sa fim mai exacti. Un nou record care il doboara pe cel stabilit in primavara. Motivele pot fi diverse, tinand seama de regulile fiecarei tari in ceea ce priveste carantina, de sezonul sarbatoarilor si altele asemenea.

Probabil cel mai important factor care a contribuit la acest numar a fost chiar lansarea lui Cyberpunk 2077. Saptamana aceasta, jocul insusi a atras pe Steam nu mai putin de un milion de utilizatori simultani.

Counter-Strike: Global Offensive isi aduce si el aportul la aceasta crestere, cu inca un milion de jucatori. Dar asta nu inseamna ca cei care acceseaza Steam se si joaca. Intr-un survey realizat de platforma se mentioneaza ca doar 7.1 milioane de utilizatori si-au petrecut timpul in-game pe platforma. Nu se stie exact cu ce se mananca aceasta discrepanta, insa este posibil ca survey-ul sa nu fie pe placul tuturor, multi evitand sa ofere informatii cu privire la jocurile jucate.

Un lucru este cert. Playeri in-game + oferte la jocuri + lansari + carantina + Craciun = STONKS. Gaming-ul este unul din cele mai populare si mai sofisticate forme de entertainment, iar situatia actuala nu face decat sa sporeasca interesul pentru jocuri video. La asta se adauga si reducerile de pe Steam, giveaway-urile ocazionale si nevoia de a socializa, chiar si prin intermediul vreunui titlu multiplayer.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button