GamingPC&ConsolesTech&IT

Steam avea o problemă care te lăsa să obții fiecare joc

De când și-a făcut apariția pentru prima dată Steam, cu 15 ani în urmă, o parte din popor s-a întrebat un lucru esențial: „Cum fac să am gratuit toate jocurile de pe Steam?”.

Soluții au tot fost. Ba conturi de presă care începeau să fie împărțite între zeci de oameni pe care Valve le-a închis în cele din urmă, ba variante piratate ale clientului cu acces la o parte din jocurile de pe serviciu, ba furtul contului cuiva care a câștigat la loterie.

O altă soluție a fost valabilă pentru ceva vreme, și nu doar că permite obținerea fiecărui joc de pe Steam, dar și a câtorva zeci de mii de coduri valabile pentru acestea. Descoperirea a fost făcută de un cercetător de securitate numit Artem Moskowsky și se afla la interfața dedicată dezvoltatorilor de jocuri.

Așa că nu era tocmai gratuit, trebuia să fi plătit 100 de dolari către Valve și să aveți un „joc” de vândut pe Steam. Dar din acea interfață putea fi obținut acces la jocuri care aparțin altor dezvoltatori, ceva ce nu ar fi trebuit să funcționeze în mod normal. Apoi, prin inițierea unei cereri de cantitate zero de chei de Portal 2, Moskowsky a obținut 36 de mii de coduri valide pe care le putea vinde în acele locuri pestrițe care n-ar fi întrebat din ce camion au picat.

El nu a făcut asta, în schimb a contactat Valve. Compania a reparat problema, așa că nu poate fi exploatată pentru a genera coduri. Pentru descoperire, Valve l-a recompensat pe cercetător cu suma de 20 de mii de dolari.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button