GamingPC&ConsolesTech&IT

Steam are iarăși probleme

Jocurile mici sunt iar ignorate

Anul trecut, prin octombrie, s-a ivit o mică problemă la modul în care Steam afișează recomandările pentru jocuri noi. Simplu spus, nu prea mai afișa jocuri indie, jocuri de buget mic, jocuri ce nu prea au parte de promovare intensă.

Această problemă s-a manifestat prin scăderea simțitoare a atenției acordate acestor jocuri, și în vânzările lor. Din fericire, după ceva timp algoritmul de recomandare a fost pălmuit până ce și-a revenit, iar pentru ultimele luni a funcționat. Până săptămâna trecută.

Octombrie se repetă, dar de această dată se întâmplă în septembrie. Ultimele schimbări făcute de către cei de la Valve în ceea ce privește propagarea recomandărilor a dus din nou la o dispariție, sau măcar o scădere dramatică, a jocurilor indie. Au fost deja numeroase rapoarte despre titluri lansate recent ce nu prea au avut parte de nici un fel de activitate prin sistemul de recomandări de pe Steam, ceva ce nu se încadrează tocmai în normalitate.

Valve investighează problema și probabil va găsi o soluție în curând. Până atunci, este iarăși o perioadă grea pentru cine nu are foarte mulți bani pentru promovare pe cont propriu. Jocurile mari nu sunt afectate, pentru că propagarea lor în sistemul de recomandări este ceva mai… stabilă.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button