GamingPC&ConsolesTech&IT

Steam are acum 30.000 de jocuri

Încet și sigur dar întotdeauna mișcându-se înainte, Steam a ajuns în cursul săptămânii trecute să numere un total de peste 30.000 de jocuri. Este un număr care include doar jocurile publicate pe binecunoscuta platfromă digitală, nu și software-ul, pachetele DLC sau conținutul video (împreună, acestea însumează alte 21.000 de elemente suplimentare). Mai remarcabil poate decât atingerea acestui prag este faptul că foarte multe dintre titluri au fost lansate în ultimii doi ani. Potrivit siteului Steamspy, aproximativ 9.300 de jocuri au fost lansate în 2018, în timp ce aproximativ 6.700 au fost lansate în 2017. Asta înseamnă că peste jumătate, aproximativ 53% din jocurile de pe Steam, au fost publicate în cei doi ani de la apariția Steam Direct, serviciul care facilitează accesul dezvoltatorilor independenți de jocuri la plaftorma de distribuție.

Daca Steam va continua creșterea în privința numărului de titluri publicate este un pic mai greu de anticipat, în special dacă luăm în calcul criticile aduse de mulți pentru lipsa unui serviciu adevărat de control al calității. În plus, avem și exemplul App Store care, după ce a atins un maxim de jumătate de milion de jocuri în 2016 a continuat să scadă la acest capitol. Dacă traseul ascendent se păstrează însă, ne putem aștepta la încă aproximativ 10.000 de jocuri publicate anul acesta, ceea ce i-ar lăsa pe mulți cu aceeași mare întrebare ca și până acum: câte dinrte ele merită jucate?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button