GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Steam ar putea ajunge și pe console

Când vine vorba de gaming pe console, alegerea cea mai grea este între PlayStation și Xbox. Pe PC în schimb, ai Steam și cam atât; bine, mai există și Epic Games Store dar este atât de limitat încât nu prea contează. Dar într-o discuție publică care a avut loc în Noua Zeelandă, Gabe Newell a vorbit despre posibilitatea de a aduce magazinul virtual și pe console.

Când a fost întrebat de o persoană din public dacă Steam va fi vreodată disponibil pe console, CEO-ul Valve a dat următorul răspuns: „Pur și simplu o să aflați mai multe spre finalul acestui an.” Acum rămâne să vedem și ce înseamnă acest răspuns. Valve și-ar putea lansa jocurile și pe noile console, iar un Half-Life Alyx pe PSVR ar fi chiar interesant, dar există și varianta în care Steam să devină relevant și pe console, oferind încă o variantă de a achiziționa jocuri în format digital.

Venirea lui Steam pe console ar apropia platformele și mai mult

Personal, aș vrea să existe o metodă de a-mi lega Steam și pe PC și pe PlayStation 5, pentru a putea urmări progresul din fiecare joc și să-mi unific ambele platforme de gaming sub un singur acoperiș. O idee de genul au încercat și cei de la GOG, odată cu lansarea lui GOG Galaxy 2, dar pe cât de încântat am fost la început de el, atât de ușor mi-a murit extazul. În schimb, platforma celor de la Valve ar putea fi un adevărat game-changer pentru industria de gaming.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button