MORE

Steam a generat 3.5 miliarde de dolari in 2015

Anul 2015 a fost bun pentru jocurile de PC, cel putin pe Steam. Serviciul de distributie a generat mai bine de 3.5 miliarde de dolari in venit pentru industria jocurilor.

Acest venit a fost generat de cele in jur de 8000 de jocuri care sunt acum pe Steam, dintre care 3000 au fost lansate doar in 2015. Numarul de lansari noi a fost mult mai mare ca cel din 2014, cand „doar” 1900 de jocuri noi au fost pe Steam. Ce e drept, unele din acele jocuri erau lucruri precum prezentari Powerpoint pe care Valve cumva le-a lasat sa fie publicate pe Steam de parca ar fi jocuri, pentru ca bariera de intrare este atat de joasa incat te intrebi in unele zile ce rost mai are sa depui efort.

Dar partea estentiala tot este ca Steam a generat 3.5 miliarde de dolari. Iar in cazul in care va intrebati ce parte din acesti bani le revine celor de la Valve, ar fi cam 30%. Poate ca nu tocmai toate tranzactiile au fost supuse la  taxa serviciului de distributie digitala, dar tot vorbim de o suma imensa castigata de Valve in 2015.

Genul de bani pe care i-ar vedea un studiou doar daca ar vinde vreo 10 milioane de exemplare ale unui joc de 60 de dolari. Asa ca ce rost mai are sa faca Half-Life 3, cand Steam genereaza atat de multi bani… sau… poate tocmai asta vor sa credem…. Clar, Half-Life 3 confirmat.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button