PC&Consoles

Steam a atins 67 milioane utilizatori lunar

Valve a anunțat la conferința Casual Connect din Seattle că Steam are acum 67 milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Ba mai mult, în rapoartele primite de Tom’s Hardware, Valve menționează că platforma lor înregistrează zilnic 33 milioane de utilizatori, numărul maxim de utilizatori conectați simultan ajungând în fiecare zi la aproximativ 14 milioane.

De reținut este faptul că în raportul său Valve vorbește despre numărul de utilizatori activi. Nu sunt menționați aici doar acei utilizatori care au instalat Steam în ultimii ani. Aceasta este o distincție importantă, pentru că mulți investitori s-au lăsat păcăliți în trecut de firme care au folosit în rapoartele lor doar un număr de instalări sau numărul total de utilizatori, care este irelevant atunci când vine vorba despre cât de folosită este o aplicație.

Valve a mai adăugat că din ianuarie 2016 și până în prezent Steam a înregistrat 27 milioane clienți noi, număr ce crește cu aproximativ 1,5 milioane în fiecare lună. Asta înseamnă că Steam reușește deopotrivă să-și păstreze clienții vechi cât și să aducă alții noi constant. Cu reduceri precum Steam Summer Sale sau alte gratuități, este destul de ușor de adus utilizatori noi. Dar vă pot spune din experiență că fidelizarea clienților este unul dintre cele mai grele lucruri de realizat în vânzări, indiferent de platformă sau domeniu, deci realizările celor de la Valve sunt chiar impresionante.

Drumul parcurs de Steam nu a fost unul neted însă. Valve au continuat să experimenteze cu diferite sisteme. Au adăugat Greenlight, au introdus cartonașe virtuale de colecționat, au scos Greenlight, au adăugat în locul lui Steam Direct, plus diversele actualizări pe care le-a primit interfața aplicației de la începuturile sale și până acum. Ca să nu mai vorbim de modificările aduse de Valve pentru a-și menține utilizatorii mulțumiți: producătorii acum sunt obligați să pună capturi de ecran din gameplay-ul jocului, DualShock 4 este oficial suportat pe Steam, au fost adăugate listele curatorilor, etc.

Deși nu mai este de multă vreme singurul distribuitor digital de jocuri de pe planetă, Steam continuă să fie cel mai bun la ceea ce face.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button