Tech&IT

STB montează validatoare smart în toate mijloacele de transport din București

Locuiesc în București de peste cinci ani și dacă a fost mereu un lucru care m-a frustrat, a fost cu siguranță modul în care cumperi bilete STB. Dacă în anumite mijloace de transport ai opțiunea de a plăti direct cu cardul, există unele tramvaie și autobuze mai vechi în care ești obligat să ai mereu la tine un card reîncărcabil. Câteodată te grăbești și nu ai timp să bagi credit pe cardul cu pricina, ori alte dăți pur și simplu nu sunt deschise casele.

STB încearcă să modernizeze modul în care călătorim

Această problemă stă să fie reparată în viitorul apropiat, întrucât STB au anunțat că vor monta validatoare inteligente și în mjiloacele de transport care nu beneficiază încă de acestea. Asta înseamnă mai bine de 700 de vehicule, iar până acum, acest tip de validatoare erau disponibile în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investițiile în materialul rulant și în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori.
Adrian Criț, Directorul General al Societății de Transport București

Prin introducerea acestor validatoare, sunt destul de sigur că numărul celor care își cumpără bilet pentru călătoria cu un mijloc de transport STB va crește. Cu cât e mai ușor să plătești, cu atât o vei face mai des, iar personal mi-am cumpărat bilet în fiecare autobuz în care am putut plăti cu telefonul direct la validator. Încă mai sunt probleme cu anumite carduri, iar în cazul meu pot plăti cu Visa de la BCR, dar Master Card de la Revolut nu este acceptat. Motivul nu-l știu, dar măcar pot folosi unul dintre cele două carduri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button