MORE

Statele Unite raman fara adrese de internet „traditionale”

Statele Unite au ramas fara adrese de internet traditionale IPv4. Adica standardul conventional de adresa de internet, care se pare ca a ajuns pe aceeasi treapta evolutiva cu dinozaurii… cel putin in Canada si Statele Unite.

Conform estimarilor, America de Nord va ramane fara adrese IPv4 (*standardul clasic adica 182.168.0.1) inca din vara acestui an. Motivele sunt variate. Exista companii care inca detin domenii pe care nu le folosesc si doresc sa le controleze in continuare, sau useri care au un numar ridicat de domenii, dar, in mod cert, cine doreste sa cumpere un site .com de acum incolo trebuie sa treaca la standardul IPv6 (*hexadecimal) daca doresc sa adauge o adresa de net retelei lor.

Nu este mare sfaraiala totusi, standardul IPv6 este destul de raspandit in acest moment, iar vestea nu este ceva nou pentru cei care scriu si administreaza software de server, asa ca teoria conspiratiei cum ca internetul ramane fara adrese de net nu are sens. Este ca si cum ai spune ca ramanem fara… numere. De exemplu Facebook nu ar mai fi functionat in acest moment daca nu ar fi migrat pe standardul IPv6. Totusi, trebuie ceva expertiza pentru cei care doresc sa treaca la noul standard, asta pentru ca implementarea si trecerea de la un standard la altul necesita ceva „know how” tehnic cand vine vorba de programare.

Articole asemanatoare

Back to top button